2017-03-26 15:00

Spal - Frosinone
0 - 2

Segerlösa på Lugnet

Falu BS klev för fjärde gången den här säsongen av isen hemma på Lugnet utan att vinna. Efter en chansfattig och mållös första halvlek gjorde Vänersborg ett tidigt mål i andra och kunde till slut vinna med 4-1.

Falu BS – Vänersborg 1-4 (0-0)
0-1 (46) Glenn Skoglund, 0-2 (59) Henrik Eriksson, 1-2 (68) Johan Rubensson, 1-3 (75) Viktor Weiselius, 1-4 (77) Jonas Berner

Publik: 506
Hörnor: 12-2
Utv: Falun 2x10 1x5 Vänerborg 5x10

Inlednigen av matchen var minst sagt avvaktande med två lag som såg ut att vara nöjda med 0-0, båda lagen såg ut att ha bestämt sig för att inte riskera nånting bakåt varför det bjöds på en bandy som inte var direkt publikfriande. Det som man kan ta fram från den här halvleken var att Falun skrapade ihop tio hörnor och Vänersborg hade en straff, men inga mål.

Den andra halvleken startade med att Vänerborg tog ledningen i det första anfallet, efter det tog Falun över spelet och var det av dom två lagen som försökte anfalla, en kvart in i halvlekn kontrades dock 0-2 in. Nu tog Falun över matchen totalt, framför allt genom Micke Olsson och Anders Englund som gång på gång kom långt in på Vänersborgs planhalva, men väl där kommer inte någon som dom kan släppa bollen till och anfallen rinner ofta ut i sanden. När Falun precis efter målet återigen missar en straff kändes det som att chansen till poäng var liten, men hoppet tändes lite senare då Johan Rubensson kunde peta in 1-2 efter en fin uppåkning av Jörgen Momqvist. När Vänersborg på straff i den 75 min ökar ut ledningen till 3-1 går tyvär luften ur Falun och sista kvarten var lika tråkig som inledningen av matchen. Vänersborg ska ha beröm för det försvarsspel dom visar upp, dom var väldigt kompakta och samspelta.