Lagbanner

Inför Tillberga – Falun

På tisdag åker Falun till Västerås för att spela sin första match i den nya ABB Arena, och för motståndet står jumbon i serien, Tillberga. En tuff match där ett formsvagt Falu BS förhoppningsvis tar sin tredje seger för säsongen.

Tillberga
Säsongen har inte helt oväntat börjat tufft för Tillberga, men om man tror att det är ett dåligt lag eftersom dom bara tagit en poäng på dom åtta inledande matcherna så tror man fel. Faktum är att de har förlorat en hel del jämna matcher som de med lite flyt hade kunnat tagit poäng i. Det offensiva spelet har Tillberga lyckats bra med så här långt, 37 mål är 10 fler än Falun, men vad beträffar defensiven finns det en hel del att jobba på, med 69 insläppta mål är dom överlägset sämst bakåt.

Det lär nog inte ha undgått någon att Pelle Fosshaug spelar i Tillberga och är en spelare som vi absolut lär se upp med. Att han är duktig vet vi, men sen är han en spelare som man ganska lätt kan få ur balans. Den spelare i Tillberga som har varit mest produktiv hittills är Mattias Rydberg, han har gjort elva mål varav tre på straff.

Falu BS
Förlusten senast hemma mot Vänersborg vart den fjärde raka för BS, men den matchen var betydligt bättre än dem tidigare förlusterna och det borde ha blivit en poäng senast. Nu gäller det att skyttet kommer igång, tolv hörnor och en straff utan att resultat är på tok för dåligt. Håller dom bara i spelet och fortsätter kämpa så kommer även målen snart, det är jag säker på.

Bäste målskytt den här säsongen är Rasmus Lindqvist som har skrapat ihop sex mål varav tre på hörna. De spelare som så här långt under säsongen har imponerat mest på mej är Jonas ”Skorven” Person, som för övrigt redan har spelat en match i ABB arena med landslaget, och Micke Olsson som har fått sitt riktiga genombrott den här vintern och kommit att bli den spelare som betyder mest för offensiven, och kom ihåg att han bara är 21 år gammal.

Tips
Som jag skrev tidigare så är Tillberga jumbo i serien men det betyder inte att det är ett dåligt lag som Falun kan räkna med att vinna lätt över. Vad som krävs här är hårt jobb och att skyttet stämmer, om de lyckas med det så tror jag att det blir seger i den här matchen.

För övrigt 
-  Andreas Lysell är fortfarande axelskadad. 
-  Se till att hjälpa Blågula masar med att fylla bussen ner till matchen mot Hammarby den 28/12, för mer information gå in på www.blagulamasar.se

Henrik Ivarsandreas@andreassoderman.se@andreassoderman2007-12-17 21:47:00
Author

Fler artiklar om Falu BS