Lagbanner

Inför Falun – Villa

På fredag kommer Villa Lidköping på besök till Lugnet. Fem raka förluster för BS gör att man nu är under kvalsträcket. Falun måste vinna för att få lite lugn och ro inför julvilan, sen väntar sex matcher mot topplagen i serien.

Villa Lidköping
Innan säsongen tippades Villa bli ett toppplag som rent av skulle kunna utmana dom fyra stora lagen i Sverige. De har hunnit med att vinna över SAIK, men efter den matchen blev det lite av en baksmälla med tre raka förluster. De två sista matcherna innan uppehållet blev det segrar mot Vänersborg och Tillberga, sedan fick de vila i åtta dagar så vi får väl hoppas att tempot inte har infunnit sig riktigt ännu.

Det finns en hel del bra spelare i Villa men några som Falun bör se upp extra mycket med är Daniel och Johan Andersson som båda var uttagna i det landslag som mötte Ryssland i två matcher under uppehållet, Daniel är deras näst bäste målskytt efter Jesper Bryngelsson som Falun var intresserade av att värva inför säsongen. Faktum är att Villa har gjort färre hörnmål än Falun, 8 mål på 77 försök, hoppas att dom inte tänker bättra på den statistiken i den här matchen.

Falu BS
Falun är som sagt inne i en rejäl formasvacka med fem raka förluster, matchen senast borta mot Tillberga var förhoppningsvis en ordentlig väckarklockan för grabbarna. Nu finns det bara en sak som gäller för BS, det är att börja kriga och åka skridskor för man kommer inte ur en sån här svacka på något annat sätt. Just nu befinner sig laget under kvalstrecket och spelschemat undet jul och nyår lovar inte många poäng då man möter SAIK, Hammarby och Västerås två gånger vardera, men å andra sidan har de absolut inget att förlora i de matcherna så det kanske kan bli någon poäng i alla fall.

Ingen av spelarna har visat vad de egentligen kan dom senaste matcherna, att döma av det jag har sett så hjälper inte spelarna varandra när dom får upp bollen mot motståndarnas mål och därför finns det sällan blåa spelare att släppa till. Jag tror det gäller för hela laget att åka med och våga komma med spelare och släppa ut bollen på båda kanterna, det tror jag inte att vi har fått se en enda gång den här säsongen.

Kommentar
Nån gång måste det ju vända för BS och vi kan väl hoppas på att det blir i den här matchen, men Villa är ett bra lag så om det kunde bli en poäng på fredag skulle det kännas som ett enormt fall framåt. Nu gäller det att tycka bandy är kul att spela igen och hitta tillbaka till det som fanns förra säsongen då det krigades i 92 minuter.

 Andreas Lysell är fortfarande skadad, i övrig är alla tillgängliga för spel.
 På onsdag är det annandagsbandy på Lugnet när SAIK kommer på besök. Hjälp oss att fylla läktarna och BS kassa.
 Se till att hjälpa Blågula masar med att fylla bussen ner till Zinkensdamm den 28/12, för mer info gå in på www.blagulamasar.se

Henrik Ivarsandreas@andreassoderman.se@andreassoderman2007-12-20 22:32:00
Author

Fler artiklar om Falu BS