Annandagsbandy på Lugnet

På annandagen står serieledande Sandviken för motståndet på Lugnet, en match där Sandviken naturligtvis får gälla som stor favorit. Men vi hoppas att publiken ställer upp att BS bjuder upp till kamp för då kan det bli en underhållande match.

Sandviken
Inte oväntat så är Sandviken med i toppen av tabellen, just nu leder man serien på 18 poäng, samma poäng och målskillnad som Västerås men fler gjorda mål. Senaste matchen de spelade var i fredags då Motala hemma på Järnvallen besegrades med 9-2 och den senaste förlusten kom för precis en vecka sedan då man i ABB arena föll med 9-7 mot Västerås. Det har blivit en förlust till den här säsongen, den kom borta mot Villa som då vann med 7-5, annars har de sett oerhört starka ut.

De är med sina 96 nål det lag i elitserien som har gjort flest, 61 mål fler än vad Falun har lyckats med hittills. Faktum är att Sandvikens bäste målskytt Patrik Nilsson har gjor fem mål fler än hela BS och han leder naturligtvis skytteligan överlägset. Ska vi hitta nånting som talar för Falun så är det att Sandviken släpper in ganska mycket mål och att deras förluster har kommit på bortaplan.

Falu BS
Med sex raka försluster bakom sig går Falun nu in i en oerhört tuff period, sex matcher på tolv dagar och det är enbart mot topplagen i serien. Att hoppas på poäng i någon av dessa matcer är lite väl optimistiskt, men å andra sidan finns det ju absolut ingen press på spelarna i dessa matcher så förhoppningsvis går de in å föröker känna att det är skoj att spela och kriga mot de lagen, vi får hoppas att det inte rinner iväg i målprotokollet tidigt i de här matcherna.

Första halvleken i matchen senast mot Villa såg riktigt lovande ut och det känndes då som att det skulle kunna bli första segern hemma för BS, men på nio mörka minuter i inledningen av den andra halvleken släcktes det hoppet total, allt Villa gjorde blev bra och dessutom var Faluns försök att komma ikapp något krampaktiga. Det syntes ganska tydligt i den här matchen att självförtroendet hos BS-killarna är långt från planen, annars skakar man snabbt av sig ett pat mål i baken, pratar ihop sig i laget och fortsätter köra på med sitt spel.