Lagbanner
Inför Hammarby IF - Falu BS
Rickard Koch, en spelare som måste stoppas i morgon.

Inför Hammarby IF - Falu BS

Faluns säsong hittills har sett otroligt dålig ut. Den började riktigt bra och man låg i topp, och efter detta har i prinicip allt gått åt skogarna. Och senaste förlusten mot SAIK i annandagsderbyt måste väl ändå ha satt igång spelarna? Låt oss hoppas det, för i morgon (fredag) möter vi Hammarby.

Den här matchen kommer naturligtvis att bli oerhört svår. Det är aldrig en lätt uppgift att spela mot Hammarby, som är ett av Sveriges bästa lag. Och nu när Sören Persson har avgått som tränare (se separat artikel), så kanske det blir ännu svårare. Nåväl, nu har Alexander Tzyganov tagit över huvudansvaret. Se till att få fart på grabbarna nu!

Hammarby IF

Föreningen som kallas för Bajen, är representerad inom många olika sporter, men nu är det alltså bandy som gäller. Bandyföreningen bildades 1905 och har sedan dess spelat 39 säsongen i högstaserien, men konstigt nog har man aldrig tagit SM-guld, men har spelat en massa finaler. Man har däremot vunnit World Cup 2 gånger.

Att Bajen är ett av Sveriges bästa lag är det dock inget snack om, man har ett bra lag rakt igenom. Senaste matchen man spelade var mot Villa Lidköping där man fick stryk med 6-4. Men hittills i årets Elitserie så ligger Hammarby 4:a med 14 poäng, och man har vunnit sju matcher, fått noll oavgjorda och fyra förluster.

Falu BS

Laget gick riktigt bra i början som sagt, men nu vet nog ingen vad som har hänt. Ingen förutom Jonas "Skorven" Persson har presterat i laget. Man ligger nu på en 11:e plats i serien, och det är under all kritik. Man har åkt på sju raka förluster, och det har inte varit orättvist på något sätt. Det finns inte mycket mer att säga än att laget måste prestera, och det är nu, för att ligga kvar i elitserien nästa år.

Nu hoppas vi verkligen att Alexander Tzyganov som huvudtränare kan få igång grabbarna och åtminstone gå ut och visa att man inte leker med Falun så som SAIK gjorde sist. Det gäller att vara optimistisk nu och göra allt för att minst få ett oavgjort resultat.

Tips

Jag tror tyvärr inte att Falun mäktar med Bajen i denna match. Hammarby vinner med 6-2. Det gäller att vara realist. Men låt oss hoppas att jag har väldigt fel.

Kom igen Falu BS!

Joakim Swedin2007-12-27 21:43:00
Author

Fler artiklar om Falu BS