Överkörda av Bajen

Fredagens besök på Zinkensdamm blev ingen rolig upplevelse för BS. Spöregn och lyrbandy i första halvlek, bättre is och upvisning av Hammarby i andra.

Hammarby IF – Falu BS 11-2 (3-0)

1-0 Rickard Koch (2), 2-0 Jepser Ericsson (7), 3-0 David Elfving (26), 4-0 Lars Karlsson (47), 5-0 Gustav Björkman (49). 6-0 Stefan Persson (50), 7-0 Lars Karlsson (60), 7-1 Micke Olsson (62), 7-2 Micke Olsson (63), 8-2 Robert Rimgård (70), 9-2 Jesper Ericsson (81), 10-2 David Karlsson (85), 11-2 Lars Karlsson (86)

Publik: 2056
Hörnor: 11-5
Utv: Hammrby 3x10 Falun 3x10 1x5

Spöregnet i första halvlek gjorde att splet i stort sett enbart bestod av långbollar och långa utkast. Det blev således ett väldigt chansartat spel som Hammarby lyckades få utdelning på i form av att de petade in tre returer. Falun hade några bra chanser men man lyckas helt enkelt inte göra mål. Den bästa chansen hade Tommi Pikkuhookana när han kom fri men bollen stannade i vattnet och målvakten kunde ta bollen. Med lite tur, bättre skärpa i avsluten och rejälare spel framför eget mål kunde det ha varit oavgjort i paus.

Trots att det slutade regna, en extra lång paus och tappra försök lyckades de inte få bort allt vatten, i mittcirkeln var det flytväst som gällde om man skulle ta sig fram. Vi fick i alla fall se lite bandy nu men tyvärr gynnade det Hammarby mest som tidigt i halvleken avgjorde matchen när de gick ifrån till 6-0 på fem minuter. Lite förnyat hopp om att Falun skulle kunnna krypa lite närmare fick vi när Micke Olsson på två minuter gjorde 7-1 och 7-2 men det var allt vi fick se i målväg för BS. Vi BS-supportrar som var på plats på Zinken tyckte trots resultatet att de krigade bättre idag än vad vi sett tidigare men Hammarby får alldeles för många enkla mål och då rinner det iväg resultatmässigt.