Lagbanner
Inför Falu BS - Västerås SK
Det gäller att överlista Kjörling i morgon.

Inför Falu BS - Västerås SK

Senast fick man sig alltså en riktig överkörning av Hammarby, vilket var helt rättvist, även om man släppte in väldigt enkla mål. Nu är det Västerås SK som kommer till Lugnet och ska spela mot Falun. Den stora frågan är: kommer vi äntligen att få se Falu BS ta poäng hemma mot VSK i morgon?

De åtta senaste matcherna Falun har spelat så har man fått stryk. Inte speciellt smickrande statistik precis. Och är det något man behöver just nu så är det en "enkel" match. Det får man ju inte av Västerås precis.

Västerås SK

Västerås är precis som Hammarby ett av Sveriges bästa lag, och man ligger just nu tvåa i Elitserien efter SAIK. Visserligen förlorade Västerås senast mot ett formstarkt Villa Lidköping, men det är ju inget som säger att de är ett dåligt lag för det. Alla som har följlt bandyn vet att Västerås alltid har varit ett stort lag.

Klubben bildades år 1904, och har sedan dess vunnit SM-guld hela 17 gånger. Extremt imponerande såklart! Senast man gjorde detta var år 2001. Man har spelat 74 säsonger i högstaserien och även hunnit med att vinna World Cup 5 gånger, senast år 2000.

Det som det har talats mest om i Västerås den här säsongen är ju självklart deras nya fina ABB Arena, som alltså är deras nya hemmaplan. Det är Sveriges mordenaste och största bandyarena. Innan man spelade i ABB Arena så spelade man på mäktiga Rocklunda, men har nu alltså övergett utomhusspel för att vara inomhus.

Man har ett väldigt jämnt lag, och den två av de största stjärnorna heter Michael Carlsson och Patrik Anderbro, men man ska inte heller glömma försvarsspelaren Anders Bruun och målvakten Daniel Kjörling, som båda är duktiga.

Falu BS

Laget verkar ha fallit ihop helt efter en näst intill strålande serieinledning. Man har som sagt åtta raka förluster, vilket absolut inte är bra. Man vet inte riktigt vad som ska behövas för att Falun ska vakna till på riktigt och börja spela bättre. Eller kanske är inte laget bättre än så här? Det är så klart svårt att säga.

Nu är ju inte Västerås hemma den lättaste matchen precis, och vi ska nog inte vänta oss en seger här precis. Men om man går ut och ger sig fan på att stoppa VSK och åtminstone få oavgjort så ska det gå, eller så är det jag som är naiv och vill att det ska vara så.

Det gör så klart ont att se laget i mitt hjärta falla ihop totalt och bara förlora hela tiden, det är jäkligt tungt att skriva om detta laget just nu. Men man får se de ljusa sidorna, för senast mot Bajen så såg det bättre ut än på länge. Man krigade och ville något i alla fall. Jag tycker det är dags nu att visa att man inte är så här dåliga, för jag tror verkligen inte att Falun är det.

Det finns inga skador i truppen, och nu kommer nog Alexander Tzyganov att prova lite nya positioner för olika spelare. Jag låter "Tzygge" pröva allt, bara resultatet blir bättre än vad det har varit i de åtta senaste matcherna.

Tips

Man måste nog återigen vara realist och inte tro allt för mycket på Falun, med tanke på vad laget har presterat på senaste tiden. Jag tror VSK kan åka hem med en komfortabel seger, men jag säger inget resultat. Självklart hoppas jag att Falun minst kan få oavgjort.

Kom igen, Falu BS!

Joakim Swedin2007-12-29 14:47:00
Author

Fler artiklar om Falu BS