Jätteinsats av BS
Falu BS bäste spelare, Jonas "Skorven" Persson som räddade laget idag.

Falun bjöd på en rejäl skräll när de hemma på Lugnet spelade oavgjort mot serietvåan Västerås. En match som med lite tur hade kunnat sluta med seger för BS, men oavgjort var på det hela taget rättvist.

Falu BS – Västerås SK 3-3 (2-2)

0-1 Patrik Anderbro (3), 0-2 Anders Östling (21), 1-2 Andreas Lysell (40), 2-2 Anders Gunnarsson (44), 2-3 Patrik Anderbro (59), 3-3 Rasmus Lindqvist (64)

Publik: 524
Hörnor: 3-12
Utv: Falun 2x10 Västerås 3x10

Vi bjöds på strålande sol och en perfekt is som gav möjligheter till bra bandy, något som Västerås till en början tog vara på absolut bäst genom att ha mycket boll. BS försvarade sig dock bra genom att styra ut dem mot kanterna och inte bjuda på några större farligheter än ett gäng hörnor. Första målet kom dock på ett misstag från Falun när de missade en till synes ofarlig långboll som rann igenom och till slut kom fram till före detta Faluspelaren Patrik Anderbro som enkelt kunde lägga in 0-1, VSK kunde dessutom göra 2-0 på en hörna. Faluns offensiv blev tyvärr något lidande av det utmärkta defensiva arbetet, det var först i slutet som BS kunde vinna boll högre upp i planen och till slut kom en välförtjänt reducering då Jonas Henniger stal bollen och friställde Anderas Lysell som säkert gjorde 1-2 och kvitteringen kom på hörna genom målkungen Anders Gunnarsson strax före halvtid.

Andra halvleken började som den första med mycket boll för VSK utan att de kunde skapa några farligare chanser. Den farligaste chansen fick faktiskt Falun när Andreas Lyssell en bit in i halvleken ställdes helt fri med Körling som tyvärr räddade och även den efterföljande hörnan blev resultatlös. En kvart in i halvleken tog Västerås återigen ledningen när Patrik Andrebo petade in bollen efter en tilltrasslad situation. Faluns kvittering kom på ett friläge genom Rasmus Lindqvist som fick bollen efter att Lyssell vunnit en långboll. Efter kvitteringen skapade båda lagen ungefär lika mycket och faktum är att Falun blev blåsta på en solklar straff sen Micke Olsson blivit nerdragen i straffområdet, men domare Lisell valde att blunda helt för detta. Tilläggas bör att han var lika ojämn i sin dömning åt båda lagen så man kan inte säga att han lurade BS på segern.