Lagbanner
Krönika: Nu är det din tur, Alexander

Krönika: Nu är det din tur, Alexander

Sören Persson har minst sagt visat sina kvaliteter som tränare för Falun. Han har byggt ett väldigt fint lag, men på grund av sjukdom har han nu fått dragit sig tillbaka som tränare. Nu är det dags för Alexander Tzyganov att visa vad han går för.

Alexander Tzyganov har alltså tagit över som ensam tränare i Falu BS, medan Sören jobbar halvtid som sportchef. Alexander ledde idag Falu BS mot ett sensationellt resultat mot VSK. Man lyckades få 3-3, inte så illa pinkat.

Nåväl, alla vet hur det har gått för Falun innan den här matchen, man har fått åtta raka förluster, tragiskt nog. Det finns självklart många olika skäl till varför det har gått som det har gått för Falun. Men jag vill inte tro att Sören Persson tappade kontrollen över laget, absolut inte. Men kanske var det så att Falun behövde en ny ledare, kanske var det så att Alexander Tzyganov var rätt man att jobba med denna trupp, ensam alltså. Som sagt så finns det fler skäl till att Falun har gått så dåligt, men det är inget jag vill spekulera i helst.

Efter Hammarby-matchen så ville jag bara sätta mig ner och skriva en krönika. Den krönikan skulle jag döpa till "KRIS". Men jag lyckades samla mig och tänka positivt igen, för efter dagens oavgjorda resultat så känns allt verkligen mycket bättre. Vi lyckades få en poäng mot ett av Sveriges bästa lag, jag kan knappt fatta det efter att vi matchen innan blev totalt utspelade av Hammarby. Jag tror mycket väl att dagens resultat kan bero på vad Alexander Tzyganov sa till laget innan match, och hur han peppade igång dem. Han fick laget att arbeta som en enhet, och alla ville åt samma håll. Alexanders största önskan just nu är nog att få upp Falun ur den kris man har hamnat i, låt oss hoppas det i alla fall. Låt oss säga så här, du har kommit en god bit på väg, Alexander. Det finns nog fler BS-supportrar än jag som tycker det.

Återigen, all respekt till Sören Persson som har gjort Falun till ett bättre lag än de var innan Sören kom till klubben. Jag vill passa på att tacka dig Sören, för allt du har gjort, och jag hoppas att du kan bli kvitt din sjukdom så snart som möjligt. Låt oss nu hoppas att du orkar fortsätta med jobbet som sportchef i klubben, så kan du hämta in nya spelare med din otroliga fingertoppskänsla. Kanske är Persson som sportchef och Tzyganov som tränare den rätta kombinationen. Sören hämtar in spelare som han tror är bra för laget, och Alexander tränar och får in dem i laget på rätt sätt. Vem vet?

I nästa omgång så vänder serien, vi möter Västerås igen, denna gången borta. Om vi kan få minst ett oavgjort resultat där, så vet jag inte vad jag gör. Det skulle kännas helt underbart. Men det är inte helt omöjligt gott folk. Om våran nya huvudtränare Alexander Tzyganov får ihop laget på samma sätt som idag, då är inget omöjligt.

Låt oss nu även säga att Alexander inte har tagit sig an det lättaste jobbet. En tabell ljuger aldrig, och BS ligger i botten av taballen. Har man inte bättre spelare än vad tabellen visade, och var poängen mot Västerås ren flax? Nej, det tror faktiskt inte jag. Med lite tur så kunde faktiskt BS vunnit idag, så blev ju dock inte fallet. Men man ska inte vara bitter över det, verkligen inte. Jag personligen tror att BS har bättre spelare än vad tabellen visar, och vi kommer så småning om börja klättra i tabellen också, tro mig.

Nu ligger vägen öppen för dig Alexander, det är dags att visa vad du går för. Jag tror nämligen att du går för väldigt mycket. Från mig till dig, ett stort LYCKA TILL!

Joakim Swedin2007-12-30 23:41:00
Author

Fler artiklar om Falu BS