Lagbanner

Nytt möte med Västerås

Första matchen efter nyår för Falun blir deras andra besök i ABB Arena, motståndare den här gången är tvåan i serien, Västerås SK. Senast lagen möttes var i söndags och den matchen slutade som bekant 3-3, en insats vi hoppas BS kan upprepa.

BS chockade stora delar av bandysverige genom att i den sista matchen för året spela 3-3 hemma mot Västerås, en match som mycket väl hade kunnat sluta med seger för hemmalaget. Trots att det var Västerås som hade bollen mest skapade de inga farliga chanser och med lite tur hade Falun kunnat avgöra matchen i slutet. Det var hur som helst otroligt skönt att kunna få åka hem från Lugnet och fått se BS spela bra bandy, kanske inte så underhållande men just nu är det defensiven och poäng som prioriteras och då kan jag leva med det.

Västerås hade en riktigt bra inledning på säsongen och ligger tvåa i serien, en poäng bakom Sandviken. Nu är de dock inne i en liten formsvacka och har bara tagit en poäng på de två senaste matcherna och det spel vi fick se på Lugnet senast imponerade inte. Det råder dock ingen tvekan om att de har ett bra lag, det har man visat tidigare under säsongen genom att vinna över både Hammarby och Sandviken och spela oavgjort mot Edsbyn.

Senaste besöket för BS i ABB Arena slutade med förlust mot Tillberga och vad jag har hört om den matchen var att spelet var riktigt bedrövligt. Om Falun nu istället kan upprepa spelet som man hade hemma senast, finns det absolut chanser till en ny välbehövlig poäng för våra masar. Västerås är dock ett mycket bra hemmalag och första gången de tappade poäng i den nya bandyhallen var i den senaste matchen då de förlorade med 3-5 mot Villa-Lidköping, vi får hoppas att deras dåliga form håller i sig även den här matchen.

Som det ser ut just nu är alla utom eventuellt Tommi Pikkuhookana, som var sjuk senast, tillgängliga för spel. Jaga själv kommer inte kunna vara på plats i Västerås men vi hoppas att några tappra BS-supportrar hittar dit och hjälper fram grabbarna till en ny bra match. Annars samlas vi på fredag då Hammarby kommer till Lugnet, och dom ska inte få en lika lätt resa som senaste mötet på Zinken.

Tips

Med matchen senast i bakhuvudet tror jag att Västeråsarna är rejält revanschsugna och därför tror jag att de kommer sätta högsta fart direkt från start, men kan BS hålla emot lika bra som i söndags finns det chans till poäng här. För Falun kommer antagligen fokus att ligga på defensiven och hoppas jag att det kommer bli en målsnål tillställning och att de kommer hem med en ny poäng.

Henrik Ivars2008-01-01 20:13:00
Author

Fler artiklar om Falu BS