Lagbanner

Inför Falun - Hammarby

I den näst sista matchen på Faluns otroligt tuffa spelschema över jul och nyår kommer Hammarby på besök till Lugnet. En ny match där ingen kräver av BS att ta poäng, förhoppningsvis kan de göra en lika bra match som senast på Lugnet och då kan allt hända.

Senast de här lagen möttes var förra årets näst sista match då Falun besökte Stockholm och ett regnigt Zinkensdamm, en match som på grund av det myckna regnandet i första halvlek mest bestod av långbollar och chansartat spel. Regnadet upphörde till andra halvlek och då rann det, tyvärr för BS, iväg i målprotokollet. En rättvis seger då Hammarby helt klart var det bättre laget men vi fick i alla fall se ett BS som krigade på bra och det kändes helt klart bättre än på länge.

För Hammarbys del vände serien efter matchen mot BS med dubbelmöten med Sandviken. Resultatet blev seger hemma med 8-2 och förslust borta med 4-10, de är dock två helt skilda lag på hemma- och bortaplan. Hemma på Zinkensdamm har Hammarby vunnit alla sin sju matcher och öst in mål, borta däremot har det endast blivit två segrar och hälften så många mål. Nu kanske det blir lite bättre även på bortaplan sen David Karlsson återvänt till Sverige efter spel i Ryssland.

Faluns serie vände som bekant mot Västerås och resultatet blev något överaskande en poäng efter att de med mersmak spelat oavgjort hemma, senaste matchen i ABB Arena visade dock Västerås att de är ett topplag och vann med 10-5. Att ta med sig från den matchen är att spelarna i BS inte gav upp fullkomligt när de tappade till 9-2 och snyggade till siffrorna. Kul för Andreas Lyssell att han efter sin axelskada kommit tillbaka och spelar bra och har nu även fått göra lite mål. Vi hoppas att BS kan hitta tillbaks till det fina försvarsspel som fanns i början av säsongen och även senast hemma mot Västerås, kan dom det finns det chanser till nya poäng här.

Matchen på fredag är helt klart en match som Hammarby bara ska vinna men med tanke på deras dåliga bortafacit och Faluns spel senast på Lugnet hoppas jag att detta ska kunna bli en jämn match. Det gäller framför allt för Falun att få stopp på Lars Karlsson som ligger trea i skytteligan och hemvändande Davik Karlsson som vi vet är en vass målskytt.

Henrik Ivars2008-01-03 21:05:00
Author

Fler artiklar om Falu BS