Falun tappade poäng
David Karlsson gjorde tre mål idag, något som hindrade Falun från vinst.

Även fast man ledde med 5-1 och tappade till 5-5 så ska Falun ha beröm för sin insats. Man ställdes ju ändå mot ett duktigt och formstarkt Hammarby IF.

Falu BS - Hammarby IF 5-5 (3-1)

0-1 (16) D. Karlsson, 1-1 (33) J. Momqvist, 2-1 (36) M. Olsson, 3-1 (41) J. Henniger, 4-1 (52) A. Gunnarsson, 5-1 (54) M. Olsson, 5-2 (76) S. Persson, 5-3 (83) D. Karlsson, 5-4 (86) G. Björkman, 5-5 (90) D. Karlsson

Man kan inte påstå att matchen började bra för Faluns del, för redan efter 16 minuter så hade nytillskottet David Karlsson gjort mål på straff för gästerna från Stockholm. Men under hela första halvlek så spelade BS väldigt disciplinerat, och det gjorde att man kvitterade i den 33 minuten genom Jörgen Momqvist och även hinna med att göra två baljor till innan paus, dessa två gjordes av Micke Olsson och Jonas Henniger.

Detta hade man väl inte vågat hoppas på? Att Falun skulle leda mot självaste Bajen i paus när man spelat så dåligt på den senaste tiden, nej knappast. Men nu gjorde man det, och alla BS:are kan nog hålla med om att nu fanns det hopp för seger.

Och när man gick ut till andra halvlek så fortsatte BS med sin vägvinnande bandy mot ett stillastående Hammarby. Bajen var i detta skede märkbart frusterat. Anders Gunnarsson satte i den 53:e minuten 4-1 på straff, vad händer Falun? Mikael Olsson hann även med att sätta 5-1 innan det var slut på Faluns målproduktion för dagen.

Sedan kom det... raset! Två minuter efter Faluns 5-1 mål så gjorde Hammarby mål på en hörnretur genom Stefan Persson. Därefter gjorde David Karlsson och Gustav Björkman 3-5 och 4-5. Och på stopptid satte just David Karlsson 5-5 och hade därmed fullbordat sitt hattrick.

Saker att ta med sig från denna match är det oerhört disciplinerade spelet och hur man verkligen ville vinna. Men sedan glömmer vi slutet på matchen va? Falun är märkbart på uppgång och det är roligt att se att det går så bra för Alexander Tzyganov som ensam tränare.