Lagbanner
Inför Sandviken – Falun
Storspel krävs av "Skorven" idag om BS ska ha en chans

Inför Sandviken – Falun

Söndagens match för BS blir en otroligt tuff uppgift borta mot Sandviken. En match där SAIK naturligtvis får stå som stor favorit men om BS kan hålla ihop försvaret och få stopp på Patrik Nilsson kanske det finns en chans.

Senaste mötet lagen mellan var på annandagen och slutade med att Sandviken krossade BS efter att Patrik Nilsson gjort sju mål. I den matchen fick SAIK spelarna göra som de ville och Falun bjöd egentligen aldrig på motstånd, roligast var att hela 2700 personer kom till Lugnet. Matcherna därpå har Falun spelat betydligt bättre och lyckats ta två poäng mot de andra topplagen i serien, vi hoppas att de kan forsätta på det spåret och göra den här matchen till en jämnare historia.

Sandvikens senaste match vann de med 7-4 borta mot Vetlanda, avgörandet kom dock först i den 86 minuten och med tanke på att Vetlanda vann hörnorna med 10-1 så gissar jag att det lika gärna hade kunnat sluta med hemmavinst. Matcherna innan den var två möten med Hammarby vilket slutade med storförlust borta och storseger hemma, i hemmamatchen gjorde Patrik Nilsson återigen sju mål. En spelare som Falun naturligtvis lär försöka få stopp på om man ska ha en chans idag.

Falun har äntligen lyckas ta sig ur den enorma formsvacka som de varit inne i sedan den femte omgången. Senaste matchen de spelade var hemma mot Hammarby då man tyvär tappade en poäng efter att de haft ledningen med 5-1 med 15 minuter kvar. Det var trotts allt en poäng mot ett topplag och BS visade att de kan spela bandy så jag gissar att de trotts allt är ganska nöjd med poängen. Före den matchen hade de dubbelmöten med Västerås vilket resulterade i en poäng hemma efter en rejäl krigainsatts av BS och förlust borta då Västerås helt enkelt var alldeles för bra.

När jag nu tittar ut genom fönstret i Falun faller snön ihärdigt och om vädret blir som de utlovade igår med rejäla mängder snö borde det bli en chansartad match. Kan BS hålla ihop försvaret och om ”Skorven” gör en lika bra insatts som senast tror jag att de har chanser till poäng idag. I BS är det enbart Mikael Järnberg som är tveksam till spel idag, detta på grund av magproblem. Matchen sänds för övrigt i SVT24 med start kl 16.00.

Henrik Ivars2008-01-06 11:33:00
Author

Fler artiklar om Falu BS