Lagbanner
Inför Falun - Tillberga
Vi hoppas på mycket måljubel mot Tillberga.

Inför Falun - Tillberga

Söndagen den 13 januari spelar BS säsongens hittills viktigaste match när Tillberga besöker Lugnet. Lagen har lika många poäng men Tillberga ligger placeringen ovanför, över nedflyttningsstrecket, med bättre målskillnad, dock med en match mer spelad.

Förra mötet lagen emellan slutade med en ganska klar seger för Tillberga efter en, enligt uppgifter, bedrövlig insats av BS. Något som absolut inte får upprepas den här gången om BS ska kunna ta sin första seger på Lugnet den här säsongen. Falun har haft chanser att vinna tidigare men då har man tyvärr tappat ledningen, vilket antagligen beror på att självförtroendet inte finns och att de befinner sig på en position i serien där alla poäng är viktiga.

Tillberga inledde säsongen med att bara ta en poäng på de åtta första omgångarna, i den nionde mötte de Falun vilket som vi alla vet resulterade i första segern i Elitserien. Efter den segern har de spelat upp sig och bland annat besegrat Broberg på hemmaplan. De är det sämsta bortalaget i serien med bara en poäng och en målskillnad på -33. De är även sämst i serien på att utnyttja sina hörnor, 8 mål på 142 försök är inte särskillt imponerande. Spelare som Falun lär se upp med är naturligtvis Pelle Fosshaug, som drog på sig ett lindrigt matchstraff i den senaste matchen, och skyttekungen Mattias Rydberg som ligger sexa i skytteligan med 27 gjorda mål.

Faluns senaste match var borta mot Villa-Lidköping som de förlorade med 6-3, detta efter att Falun gjort en bra första halvlek men tyvärr missade man de lägen som skapades. Något som känns bra är att BS nu har avverkat alla matcher mot topplagen i serien, med undantag av hemmamatchen mot Edsbyn. De har trots allt klarat av dessa matcher ganska bra och det defensiva spelet fungerar nu riktigt bra för BS. Vad beträffar offensiven finns det mycket kvar att önska framförallt bättre skärpa i avsluten. Talande för problemen i det offensiva spelet är att bäste målskytt är högerbacken Anders Gunnarsson och att de som mest i en match gjort endast fem mål.

Som jag sa tidigare så är den här matchen den mest betydelsefulla matchen hittills den här säsongen och det lag som vinner matchen får ett bra läge för att klara sig undan nedflyttning. Jag håller Falun som favorit i men om det ska bli en första hemmaseger gäller det att de håller ihop defensiven och lyckas få fart på målproduktionen.

I senaste matchen för BS stog Stefan Tranblom över på grund av att han har haft problmen i magtrakten men till matchen imorgon ska alla spelare vara tillgängliga.

Henrik Ivars2008-01-12 20:33:00
Author

Fler artiklar om Falu BS