Säsongens första seger för Falu BS

Falu BS kunde ta säsongens första seger mot Tillberga i ABB Arena. Falulaget gjorde enligt rapporter en riktigt bra första halvlek bestående av fem fina spelmål. Efter 5-1 i första, tappade man spelet lite efter vilan men kunde ändå hålla ifrån och vinna med 5-3.

Med 9-0 i baken från matchen mot Stålmännen, kunde nu Falu BS äntligen spräcka målnollan och det gjorde man med besked, 3-0 redan efter 15 minuter. 5-1 var ställningen i halvtid efter mål av Johan Kruse gånger två, Jonas Henniger, Linus Forslund och Emanuel Sundqvist.

Masarna tappade i andra, mycket på grund av fem utvisningar men man kunde ändå hålla ifrån till en 5-3 vinst. En imponerande seger trots att man spelar i olika divisioner, eftersom man besegrar ett lag med mycket bättre förutsättningar och förmodligen fler timmar på isen än BS, trots läckaget i arenan. Tillberga kan dock ha tuffa träningspass i benen och ligga i ett annat skede i försäsongen, så man ska inte dra för stora slutsatser.

En mer utförlig rapport hittar du på Falu BS officiella hemsida.