Lagbanner

Falu BS åker bergodalbana i jakten på elitserieformen

Falu BS har nu spelat sju träningsmatcher, resan har börjat både upp och ner i sökandet efter elitserieformen. Här kommer en liten sammanställning på BS fem senaste matcher som spelats mot både elitserie- och allsvensktmotstånd.

Det blev först förlust mot fjolårets SM-finalist Edsbyn IF med 8-3, målskyttarna var Johan Kruse, Jonas Henniger samt Emanuel Sundqvist. BS kryssade sedan mot allsvenska Ljusdal BK, målen kom gånger två från Kruse samt ett från Linus Forslunds klubba. Falu BS förlorade helgen därpå en jämn match mot Broberg/Söderhamn med 6-5. Målen gjordes av endast nyförvärv där Linus Forslund satt ett och Johan Kruse samt Mathias Johansson gjorde två mål vardera. Senaste helgen spelade masarna två matcher mot allsvenskt motstånd och fick ett delat resultat. Första matchen mot Finspång AIK kollapsade man totalt och förlorade med hela 8-2, medan man i söndagens match mot Skutskär kunde komma tillbaka och vinna med 6-2. Matchens målskyttar var återigen Kruse som hittade nätet tre gånger, Olle Sundin, Stefan Tranblom samt unge Petter Björling. 

Vi kan nu konstatera - med en och en halv månad till säsongstart- att Falu BS vunnit två av sju träningsmatcher samt har en oavgjord. Man har ännu inte lyckats vinna mot ett elitserielag samtidigt som enda plumpen mot allsvenskt motstånd är helgens märkliga förlust mot Finspång AIK. Det anmärkningsvärda är att det var första gången Finspång äntrade stor is i år och man börjar med att besegra BS med hela 8-2(3-2). Vi lämnar missödet för hålla oss till den positiva statistiken och då kan vi notera att nyförvärven har levererat bäst, Johan Kruse har gjort 10 mål. Han har gjort mål i fem av de sju träningsmatcherna, näst bäst är Linus Forslund med sina fyra mål. 

Nu väntar ryska Rodina Kirov till helgen i Västerås, om de spelar samma fläktande bandy som sina kumpaner i Champions Cup, blir det till att hålla styrningen intakt. Helgen efter ska man återigen tillbaka till ABB Arena och Västerås för att spela Svenska Cupen (1-4 okt). Då kommer undertecknad äntligen kunna finnas på plats för att följa laget.

Max Perssonandreas@andreassoderman.se@andreassoderman2009-09-23 08:20:00
Author

Fler artiklar om Falu BS