Lagbanner

Inför Svenska Cupen

Falu BS hängde inte med och förlorade på lördagen i Västerås med 3-9 mot ryska Rodina Kirov. Efter 1-6 i halvtid lyfte sig Falulaget en aning i andra, enligt tränare Kenneth Spånberg. Nu väntar Svenska Cupen och man ska tillbaka till Västerås och ABB Arena för att göra sitt första tävlingsframträdande. Här kommer en kort presentation av motståndet.

Sandviken mötte Falun i säsongens första match, en match BS nog helst vill glömma som slutade hela 9-0 till stålmännen. Göransson Arena har erbjudit guldfavoriten goda förutsättningar, vilket också gav resultat tidigt i Champions Cup. SAIK blev där bästa svenska lag genom att besegra BS andra gruppmotståndare, Vetlanda BK med hela 11-4 i match om tredje pris. En av huvudfigurerna var förre Vetlanda spelaren Christoffer Edlund som blev sexmålsskytt och hans skarpa klubba får ses som ett stort hot mot BS. Som vi alla vet har SAIK ett ungt men stabilt lag där många kan kliva fram och göra det lilla extra. Daniel ”Zeke” Eriksson och Alexander Driagin har nyligen anslutit till truppen och kommer tillföra massor av rutin samtidigt som lagets främste fixstjärna Magnus Muhrén verkar ha fått anbud från öst och kanske lämnar.

Vetlanda BK får ses som Faluns näst tuffaste motståndare i cupen strax efter SAIK. Laget har tappat spelare både defensivt och offensivt, de kanske mest tongivande förlusterna är nervarvande Marcus Bergwall och ovan nämnda Christoffer Edlund. De gul-svarta har inte fyllt luckorna med lika välkända namn förutom Tomas Knutson som gjorde 40 mål i Örebrotröjan förra säsongen samt Andreas Lysell som vi känner igen från Lugnet i fjol. Vetlandas styrka ligger nog främst i det stabila mittfältet samt i falubekantingen, Jonas ”Skorven” Persson som vaktar längstbak.

Tillberga, besegrade Falu BS i sin andra träningsmatch med 5-3. Två månader och ett stort antal matcher senare har kanske Fosshaug fått in sina nio nyförvärv och fått fart på laget. Jag har inte sett Tillberga i år och de är svåra att placera men de har hemmaplan och kan överraska. Vi behöver dock inte vänta för länge innan vi vet vart de står, då Falu BS inleder cupen imorgon med att möta Tillberga. Avslag klockan 20.30.


Max Persson2009-10-01 00:17:19
Author

Fler artiklar om Falu BS