Falu BS förlorade nyckelmatch

Falu BS inledde ikväll Svenska Cupen och sin tuffa gruppbatalj mot cupvärdarna Tillberga. Det lag på pappret BS såg ut att ha störst chans att besegra i cupen. Inget av lagen fick dock till en början igång något spel och det blev mängder av misstag. Falu BS tog ledningen sent in i första för att sedan se Tillberga ta över tillställningen och under långa stunder vara de det bättre laget. Tillberga skaffade sig en tvåmålsledning med cirka tio minuter kvar, en ledning som BS inte kunde ta igen.

Första halvlek började minst sagt trevande och det var två lag som inte kunde ta tag i matchen. Det dröjde till den 19:e minuten innan första målet och det var Linus Forslund som sprättade in 1-0 till BS på en hörna. Falun hade dock svårt att hålla i bollen och driva ett eget spel och det var istället Tillberga och sina fartspelare som utmärkte sig. Hemmalaget vände också matchen innan halvlek genom Lukas Persson och Andreas Broberg.

I andra halvlek visade Johan Kruse upp sitt konsekventa målskytte på sitt gamla lag och prickade in kvitteringen till 2-2. Matchen kändes öppen men det var Tillberga som skapade de flesta chanserna och anföll med mycket folk. Det gav också utdelning, först på hörna då Lukas Persson smällde in sitt andra för matchen och sedan Sebastian Brandt som med en fin individuellprestation kunde ge Tillberga en tvåmålsledning. Falu BS agerade stressat när de nu hamnat i underläge vilket ledde till dålig timing i åkningarna och än mer misstag. De fick dock chansen att komma igen med fem minuter kvar då man fixade en straff. Johan Kruse var inte tillräckligt kall och Falu BS missade därmed sin chans att komma tillbaka i matchen. Med två minuter kvar tog sig Olle Sundin in på mål ifrån sin vänsterkant och fick bollen levererad från högerhalven av Jacob Erlandsson. Olle kunde peta in 4-3 men Falu BS hann inte mobilisera sig för att få in en kvittering.

Det var intressant att äntligen få se BS men de levererade ingen klar bild tillbaka på hur de vill spela. Det såg något förvirrat ut och det egna spelet var svagt för det mesta. Ibland kom man upp med fart i den sista tredjedelen men då var det oftast en pass eller någon dribbling som blev den felande länken. Nu har man SAIK imorgon och då krävs det en rejäl uppryckning för att hänga med.