Masarna repade sig trots ny förlust

Falu BS ställdes idag mot cupfavoriten Sandviken. De lyckades dock bättre med sitt egna spel men blev hårt straffad för sina individuella misstag. Hårdast straff gav Christoffer Edlund som gjorde fyra av matchens fem mål. BS bollinnehav genererade inte i några bra målchanser och än en gång fick man gå mållös mot stålmännen.

I matchinledningen var det Falu BS som hade mest boll och det var bra fart på halvorna Jacob Erlandsson samt Olle Sundin. De individuella misstagen fanns dock kvar från igår och mot stålmännen blir man straffad för det. Christoffer Edlund snappade upp Erlandssons tappade boll på mitten av Faluns planhalva. Som den målskytt Edlund är sprätte han upp bollen bakom Patrik Hedberg trots att han ramlade och kom ur vinkel. Bara tre minuter efter pangade samme Edlund in 2-0 på hörna.

Falun tappade inte huvudet för det och fortsatte att jobba på sitt eget spel. Men den tydliga skillnaden lagen i mellan är att när SAIK äger bollen går det framåt och oftast i djupled. Lite av farten i matchen saknades dock kanske på grund av Daniel Mossberg och Daniel Berlins frånvaro i Sandviken. Halvtidsresultatet 2-0 är inte fy skam men det får man också tacka duktige Patrik Hedberg i BS-målet samt stålmännens oskärpa.

Andra halvlek fortsatte på samma sätt och inte heller Edlund ville förändra sitt beteende från första halvlek. Först hittade Magnus Muhrén framtill Edlund med en öppnande passning och sedan gjorde han sitt fjärde på pass från Mikko Aarni. SAIK hade skaffat sig en betryggande 4-0 ledning och hade bud på mer. Men Patrik Hedberg stod i vägen samtidigt som Falu BS hade det jobbigt i sista tredjedelen och fastnade ofta i Sandvikens styrning. Faluspelarna kunde inte hota Abbe Bodin i SAIK-målet och BS förblev nollade återigen mot stålmännen.

Slut resultatet skrevs tillslut till 5-0 efter att Magnus Muhrén gjort mål i sista minuten. Enligt mig var det här i alla fall bättre än igår, förmodligen gick inte SAIK för fullt men de är fortfarande riktigt bra i delar av matchen. Det förekommer dock fortfarande mycket individuella misstag från BS-sida men de måste det få göra ifall man vill utveckla det egna spelet. Noterbart är också att nyförvärvet och backklippan Markus Hillukkala har stått över båda matcherna på grund av ett skadat knä.

Förhoppningsvis kan Falulaget bygga vidare på det här till imorgon och riktigt skaka om Vetlanda som möter Tillberga senare idag.