Ny tung nolla för BS

BS mötte Vetlanda i sin sista match i Svenska Cupen. Efter en hyfsad första halvlek gick Vetlanda ifrån tidigt i andra. Falun kom inte tillbaka och lämnade Svenska Cupen med tre förluster och tre gjorda mål.

Falun hade mycket boll i en tempofattig inledning. Olle Sundin på sin vänsterhalvsplats såg piggast ut och försökte driva upp en del anfall. På den andra sidan hade Jacob Erlandsson klivit in ett steg och tagit Simon Johanssons backplats. Supertalangen Petter Björling fick istället spela högerhalv vilket han gjorde förhållandevis bra. Vetlanda hade fortsatt problem med speluppbyggnaden och det mesta stod still i första halvlek. Även om Faluns spel såg bättre ut så hade man svårt att avancera och omvandla bollinnehavet till målchanser. I slutet av första skadade libron Stefan Tranbloom knät och ersattes av Simon Johansson.

I andra halvlek tror jag Jonas Claesson beordrade sina mannar att pressa högt. Det resulterade i massor av Vetlanda chanser samtidigt som faluspelarna blev alltmer osäkra och stressade. Det dröjde bara tre minuter innan Per Einarsson rann igenom och gjorde 1-0. Två minuter senare gjorde brodern Björn samma sak och BS hade hamnat i ett 2-0 underläge. BS fick ingen ordning på sitt spel och det dröjde inte länge innan Vetlanda kunde göra 3-0.

Det kunde ha blivit mer men Patrik Hedberg kämpade på i målet och gjorde det bra. Spångberg tog strax efter målen en välbehövlig timeout. Efter avbrottet blev det något bättre men Vetlanda fortsatte att dominera matchen. Falun fick på slutet chanser att spräcka Jonas Persson nolla och sin egen måltorka men det fanns ingen skärpa framför målet.

Matchen slutade 3-0 till Vetlanda och för andra matchen i rad gick BS av isen mållös. Försvarsmässigt hittade man rätt i första men det blev ostadigare när Tranbloom gick ut. Förhoppningsvis kan det bli än tryggare när Hillukkala också kommer tillbaka. Framåt har man större problem då det egna spelet inte leder fram till några målchanser. Det syns att BS har en idé om hur det ska gå till men svårare att genomföra det. Får de ordning på defensiven en gång kanske BS kan bygga ett stabilare anfallsspel på det.