Falu BS vann sista genrepet

Säsongens hemma premiär på Lugnet och på ute is, kunde firas med seger mot allsvenskan IF Boltic. Efter en svag första halvlek fick Falu BS bättre kontroll på matchen i andra och vann tillslut med 6-2.

Efter en 7-2 seger mot Örebro där Kenneth Spångberg menade på att laget gjort en kanon match. Det vållade allstå gott inför hemma premiären och försäsongens sista förberedelse. För motståndet stod IF Boltic som endast vunnit en av sina sju tidigare träningsmatcher.

Falu BS kom till start med fullt lag förutom knäskadade libron Stefan Tranblom. Jacob Erlandsson vikarierade istället på Tranbloms position samt med Per Bäckmans och Markus Hillukkala som backar framför sig. Unge Petter Björling spelade högerhalv och Olle Sundin startade som vanligt på andra kanten. På innermittfältet styrde Mathias Johansson och Andreas Westin samt Tobias Andersson som bytte av. Linus Forslund, Emanuel Sundqvist och Alexander Sundström rullade på yttermittfältspositionerna. Johan Kruse spelade spetts och Jonas Henniger bytte av.

Första halvlek började i ett lågt tempo där lagen kände på varandra. Tiden gick men inget av lagen verkade vilja ta tag i matchen. BS som bör vara ett nummer större och med hemmaplan i ryggen borde kunnat kontrollera spelet från start. Boltic stod dock upp och hade nog bäst bud på det första målet.

Det krävdes lite slarv i Bolticförsvaret för att BS skulle kunna spräcka nollan i hemma premiären. I den 30:e minuten kunde Jonas Henniger göra 1-0 på passning av Emanuel Sundqvist som snappat upp bollen motståndarnas planhalva. Bara fem minuter senare svarade Boltic genom nyförvärvet Martin Apelqvist. Men BS nygamla målskytt Johan Kruse ville inte gå mållös från årets första halvlek på Lugnet utan klämde in en högerhörna i den 37:e minuten.

Gentemot första halvlek skulle det inte ta lång tid innan målen kom i andra. Redan efter drygt tre minuter pricksköt Emanuel Sundqvist vackert in 3- 1 från en bit utanför straffområdet. En dålig Boltic hörna, där nyförvärvet Mathias Johansson roffade åt sig bollen och tog en imponerande åkning över hela planen och gav Falun en 4-1 ledning. Boltic kom oftast till på kontringar men de blev alltmer avmattade ju längre matchen löd. Efter 60-70 minuter hade Falu BS kopplat greppet rejält och styrde matchen med mycket bollinnehav. Linus Forslund trampade igång lite oftare och visade kvalité vilket ledde till två straffar. Johan Kruse förvaltade en av straffarna och Mathias Johansson gjorde senare sitt andra mål för matchen genom att smälla in en hörna. Martin Apelqvist kunde sedan reducera i slutet för Boltic och fastställde därmed slutresultatet till 6-2.

Efter 6-2 idag och 7-2 mot Örebro SK har man avslutat försäsongen med två viktiga segrar för självförtroendet. Falu BS har också med dessa två matcher höjt sitt målsnitt avsevärt . I dagens match gör BS tre av målen på fasta situationer samt två på Boltic slarv, alltså bara ett igenom det ”egna spelet”. Å andra sidan spelar de sig fram till de fasta situationerna och BS missar en straff och sätter endast två av elva hörnor. Andra halvlek var klart godkänd, utan att dominera och utan att vara alltför effektiv avfärdar de Boltic utan några större problem.

Falu BS - IF Boltic (2-1) 6-2