Lagbanner
Inför premiären mot IFK Kungälv

Inför premiären mot IFK Kungälv

Falu BS gör på lördag comeback i Elitserien efter en säsongs frånvaro. Elitserieäventyret börjar med en lång resa ner mot västkusten och Kungälv. På Skarpe Nord blir det inte tal om någon mjukstart utan premiärmatchen är oerhört viktig på flera sätt för masarna.

Liberon och lagkaptenen Stefan Tranblom hinner inte klart med rehabiliteringen till premiären men är nog tillbaka till tredjeomgången. Så förutom att Jacob Erlandsson får vikariera på liberoplatsen, har Falu BS fullt lag när de reser till Kungälv. Förmodligen blir det samma uppställning som mot Boltic och Örebro om inte något oväntat händer. 

Motståndaren IFK Kungälv har haft en del skadebekymmer på försäsongen och att fantastiske Mikael Lindberg är skadad är synd för bandyn men kanske tur för Falu BS. Att låna in Markus Bergwall i säsongsinledning, då de spelar ett antal riktigt viktiga matcher kan vara ett avgörande drag av IFK Kungälv. Bergwall med sitt stabila försvarsspel och skarpa skytte är fortfarande en klasspelare. 

Matchen mot IFK Kungälv är väldigt viktig både för det egna självförtroende samt att IFK Kungälv får ses som ett av de fyra lag som ska slåss om kvalplatserna i vinter. Även om det inte kan ses som en måste match, kan det dock vara farligt att halka efter i ett tidigt skede. IFK Kungälv höll sig kvar i elitserien efter en 11:e plats och stabilt kvalspel i fjol. Nu står de inför den klassiska och tuffa andra säsongen som brukar vara avgörande ifall de ska etablera sig på riktigt i Elitserien. Lagen har gemensamt att de inte besegrat ett elitserielag på försäsongen men IFK Kungälv är ett starkt hemmalag och tog sju av sina åtta segrar på hemmaplan i fjolårets elitserie, varav två mot Bajen och SAIK. 

Falu BS vet att det kommer bli en riktig utmaning att hålla sig kvar i högsta serien men de kan liksom fjolårets Kungälv bli den överraskande nykomlingen i årets elitserie. Det är en lång resa dit, morgondagens match på Skarpe Nord kan dock vara av stor betydelse ifall BS ska hitta in på rätt väg. 

Lycka till nu Falu BS!!!

Max Persson2009-10-31 14:25:00
Author

Fler artiklar om Falu BS