Lagbanner
2016-12-31 13:15

Motala - Boltic

Inför: Falu BS - Bollnäs GIF

Inför: Falu BS - Bollnäs GIF

Efter förlust i premiären mot IFK Kungälv ska nu Falu BS presentera sig för hemmapubliken på Lugnet. För motståndet står storsatsande Bollnäs GIF med en premiärseger i bagaget. En tuff uppgift väntar vårt unga Falu BS på tisdagskvällen.

Imorgon är det dags för hemmapremiär på Lugnets isstadion. För motståndet står Bollnäs GIF från andra sidan skogen. Senast lagen möttes på Lugnet var för två års sedan, en jämn match som slutade 3-3. Det har hänt mycket sedan dess, bland annat har Sören Persson bytt BS mot Bollnäs GIF. Med Sören vid rodret har BGIF också stått för årets värvningsbomb som har fått eko i hela bandysverige. Efter två raka 9:e platser och missat slutspel har nu hälsingelaget fått ihop ett riktigt starkt lag som kan gå långt i årets elitserie. 

Enligt rapporter gjorde Falu BS en hyfsad match nere i Kungälv, första halvlek var bäst och Linus Forslund låg bakom mycket. Det var dock som bekant i sista tredjedelen det inte ville sig riktigt för masarna. Enligt tränare Kenneth Spångberg skall det inte förändras något konkret från Kungälvsmatchen utan endast försöka sätta de lägen som kommer.” Att släppa in tre mål i en bandymatch är inte så farligt det är dock värre att bara göra ett” menade Kenneth. Alltså fortsatta problem med målproduktion. Ett problem som det förmodligen är väldigt svårt att träna på och det finns ju risk att det sätter sig under hjälmen på spelarna. 

Angående morgondagens motstånd verkade Kenneth inte ha så bra koll men han trodde att Bollnäs GIF ”är något strå vassare i år med deras nyförvärv” . Undertecknade var på plats på Sävstaås i fredags då Giffarna besegrade Sirius med 6-3 och visst ser de ”något strå vassare” ut i år även om BGIF ofta gör bra premiärmatcher på Sävstaås. Törnberg och Hellmyrs men även nya finska tillskottet Juho Liukkonen har gett laget flera nya dimensioner i spelet. Många menar att det fattas en riktig målskytt i Bollnäs, det märktes i första halvlek när laget hade flera bra chanser att gå ifrån. Frågan är hur Åström och hans mannar har ställt om efter den häftiga tillställningen i fredags. Det är kanske inte lika exalterande att åka den slingriga vägen över skogen på en tisdag eftermiddag för att ”hämta” två poäng. Det är dock tidigt på säsongen och alla lag är nog sugen på att spela bandy. 

Vi får i alla fall hoppas att BS:arna är riktigt taggade för att skrinna ut inför hemmapubliken. Kan de vara tajta i defensiven och bli något mer effektiva bör de nog kunna mäkta med ett kryss eller en uddamålsseger. 

Lycka till Falu BS

Max Persson2009-11-02 20:37:00
Author

Fler artiklar om Falu BS