Falun nollade av Bollnäs

Hemmapremiären på Lugnet blev ingen rolig historia för Masarna. Kvällens motståndare, Bollnäs GIF tog kontroll på tillställningen direkt och förde spelet. Falun krigade sig dock matchen igenom och höll huvudet högt trots en 0-6 förlust.

Det var rå kyla och blåst när Falu BS tog emot Bollnäs GIF i hemmapremiären på Lugnet. Masarna kom till start med samma lag som sist alltså Erlandsson på liberon, Hillukkala och Bäckmans på backen. På högerhalven fick Björling fortsatt företroende och på andra kanten Sundin. På innermitten spelade Westin och Mathias Johansson, den offensiva triangeln bestod av Sundqvist, Forslund samt Kruse. På bänken fanns Tobias Andersson, Alexander Sundström och Jonas Henniger att tillgå.

Det började inte bra för Falu BS som redan på eget avslag fick en hörna emot sig. Det skulle också visa sig bli en hörnrik tillställning. Bollnäs greppade matchen från start och BS fick fokusera på det defensiva. BS blev tvingade att jaga och jobba hårt i styrningen men efter en massiv Bollnäsinledning krigade sig BS in i matchen någorlunda. Den strukturerade offensiven i BS var dock oftast obefintlig, Forslund stack i väg vid ett par tillfällen men var oftast alltför ensam. Falun fick på så sätt aldrig andas ut och lugna ner spelet.

Motståndarna kom runt på kanterna vilket ofta leder till hörnor och på den femte Bollnäs hörnan kunde inte, en i övrigt storspelande Patrik Hedberg stå emot. Anders Spinnars smällde in 0-1 i den 19:e minuten. I den 30:e minuten snappade sedan Ville Aaltonen åt sig bollen efter hög press och spelade fram sin finske kollega Mikko Lukkarila som inte gjorde några misstag. Falun uthärdar den tuffa Bollnäsoffensiven halvleken ut. De har också en bra reduceringschans på en av de två hörnorna på slutet men Henrik Rehnvall i Bollnäsmålet stod i vägen.

Andra halvlek inleds med en ”slarvhörna” av BS som Bollnäs förstaskytten Juho Liukkonen utan nåd smäller in till 3-0. Matchbilden var sig lik från första halvlek, Bollnäs fortsatte att kontrollera matchen, Forslund ryckte igång ibland men var fortsatt ensam på sina offensiva utflykter. På Bollnäs trettonde hörna kan Per Hellmyrs göra 4-0 för att sedan dryga kvarten senare elegant frispela Patrik Larsson till 5-0. Faluspelarna började dock aldrig hänga med huvudet utan krigar på, vilket är väldigt härligt att se. Några chanser till reducering skapar också masarna bland annat då Kruse bränner av ett långskott och testar Rehnvall. Westin blir sedan friställd men lyckas inte bräcka Bollnäs nolla. Istället fastställer landslagsliberon Andreas Westh resultatet genom Giffarnas fjärde hörnmål i matchen.

Ny förlust nu med 0-6, ett resultat som skulle kunnat bli mer om inte Patrik Hedberg storspelat i målet. Det är dock imponerande att laget aldrig ger upp och sliter hela matchen igenom. Vilket också är viktigt ifall de ska kunna bygga vidare och utvecklas under säsongen. BS måste dock som Kenneth var inne på efter matchen, få bättre ordning på uppspelen och orka attackera med fler spelare.