Lagbanner
2016-12-18 14:00

Motala - Frillesås

Nyckelmatch för Falun på Backavallen

Nyckelmatch för Falun på Backavallen

Det är två lag med förluster i bagaget som gör upp på Backavalla idag. En viktig match ifall något av lagen ska haka på de övriga i tabellen. ”Det blir en riktig krigamatch” tror BS-försvarsklippa Markus Hillukkala.

Med två förluster i säsonginledningen, har BS fått ett tufft välkomnande i Elitserien. Nu står de inför en viktig match mot en annan nykomling, Katrineholm Bandy. De har inte heller fått någon trevlig start i högsta serien, först 3-15 förlust mot Villa i hemmapremiären uppföljt av 11-2 i baken mot Sirius. Detta blir ett möte mellan de lag som släppt in mest mål och de lag som gjort minst mål i serien efter två omgångar. 

Kenneth Spångberg gav inget klartecken senast på presskonferensen angående BS kapten Stefan Tranblom, men han hoppades att han skulle vara tillbaka på lördag. Marcus Hillukkala kunde dock på fredagen konstatera att försvarskollegan blir med mot KVBS. En viktig del i försvarsspelet enligt Marcus.
- Absolut, Stefan är en riktigt bra försvarsspelare. 

Vad Stefans närvaro gör för skillnad i uppställningen kunde Marcus inte svara på. Liberovikarien Erlandsson har ju gjort två riktigt bra insatser, kanske flyttas Erlandsson ut på högerhalven och Petter Björling flyttas upp i banan.
KVBS bästa målskytt hittills är nyförvärvet Erik Ågren med 3 mål. Utan att ha speciellt bra koll på motståndet tror jag Ågren är det största individuella hotet mot Falun på lördag. Trots KVBS inledande resultat så påpekade Hillukkala att det inte skulle bli några enkla poäng.
- Det kommer inte bli någon lätt match utan det blir en riktig krigamatch där nere på Backavalla. 

Det är en nyckelmatch för de båda lagen då den som vinner har bäst utgångsläge att hänga på uppåt i tabellen. Det verkar dock vara en bra avslappnad stämning i laget inför matchen
- Det är inte extra spänt i laget, men vi är absolut taggade till tänderna, avslutar Hillukkala. 

Lycka till Falu BS!!!

Max Persson2009-11-07 11:18:00
Author

Fler artiklar om Falu BS