2016-12-18 14:00

Motala - Frillesås
7 - 5

Falu BS tog viktiga poäng

Den viktiga matchen mellan BS och KVBS blev en jämn historia. Falu BS var dock det starkare laget på Backavallen och ett 3-2 underläge i paus blev snabbt en 3-4 ledning i andra halvlek. Falun höll undan och vann tillslut med 4-5, och fick därmed med sig två viktiga poäng.

Första halvlek börjar på bästa sätt, redan efter tre minuter forcerar Johan Kruse in 0-1. Enligt rapporter har sedan BS ett par chanser att utöka sin ledning på. Istället kan hemmalaget vända matchen till 2-1 bara på ett fåtal minuter. Det dröjde sedan till den 40:e minuten innan Johan Kruse klev fram på hörna och smällde in kvitteringen. Katrineholm fick dock in en psykologiskt viktig boll i första halvleks sista minut.

Falun visar styrka och vänder på matchen i början av andra halvlek. Först dyker Johan Kruse upp igen och gör sitt tredje mål i matchen. Sedan gör supertalangen Petter Björling 3-4 till BS på pass av Linus Forslund. BS utökar sedan ledningen till 3-5, tio minuter senare genom Jacob Erlandsson. Isen blev sedan dålig och KVBS började lyfta alltmer i sin jakt på kvittering. En reducering kom, till 4-5 men närmare kom aldrig hemmalaget. Därmed tog Falu BS sina första två poäng i Elitserien, två väldigt viktiga poäng för att hänga med tåget uppåt i tabellen samt för lagets självförtroende.

De som utmärkte sig mest i Falu BS, förutom den starka laginsatsen, var Petter Björling som kanske var matchens bästa. Även Forslund och Westin fick beröm på Falu BS officiella hemsida. Vad jag förstår fick Stefan Tranblom gå in som vänsterback i dagens match eftersom Erlandsson behöll liberoplatsen och därmed gick också Pär Bäckmans upp och spelade på defensivmittfältet. Jag är dock inte säker på att denna information stämmer, vi får ta reda på det i derbyt på onsdag.

KVBS – Falu BS 4-5(2-3)