Lagbanner
2016-12-16 19:30

Lidköpings AIK - Tranås BoIS

Inför Falu BS - SAIK

Falu BS får efter sin första vinst resa hem till Lugnet för att ta emot tuffaste möjliga motstånd i form av Sandvikens AIK. Stålmännen är en stekhet kandidat till SM-guldet och även Falu BS egen Spångberg tippade sin derbymotståndare som mästare inför säsongen.

Lagen har mötts två gånger på försäsongen, först i Falu BS tidiga augustipremiär som slutade hela 9-0 till SAIK. De stötte sedan på varandra i Svenska Cupen där inte siffrorna blev lika dramatiska men ändå en klar 5-0 förlust. Två matcher utan att kunna göra mål på Gästrikelaget. De har också startat serien på ett bra sätt först med 8-2 hemma mot Edsbyn uppföljt av en förlust med 6-4 borta mot Villa – Lidköping. I senaste omgången gästade Sirius Göransson Arena och de fick känna på stålmännens enorma offensiv. Det blev 13-1 och Christoffer Edlund blev sjumålsskytt, det är ett mer än vad Falu BS gjort totalt i de tre första omgångarna. 

Det är lite skilda världar i detta derby och så har det varit ett tag. Senast BS kunde besegra SAIK på Lugnet var 2001 och då med 7-2. Sist lagen möttes på Lugnet var på annandagen 2007 då blev det förlust med hela 4-13. Jag förmodar att Kenneth lagt upp andra mål än att ta två poäng imorgon. De har sagt tidigare att de hela tiden jobbar för att utveckla sitt egna spel, förhoppningsvis kan de fortsätta med det imorgon trots hårt motstånd. I sin egen utveckling kan de säkert inspireras av att möta världens för tillfället bästa anfallsspel. 

Lycka till Falu BS

Max Persson2009-11-10 22:47:00
Author

Fler artiklar om Falu BS