2016-12-16 19:30

Lidköpings AIK - Tranås BoIS
8 - 1

Falun chanslösa mot Stålmännen

Gävledaladerbyt mellan Falu BS och Sandvikens AIK bjöd inte på några överraskningar. Sju SAIK mål i första halvlek uppföljt av lika många i andra gjorde att BS blev som väntat chanslösa. Med två Kruse – mål skrevs slutresultatet till 2-14.

Anf. Johan Kruse
Avb. Alexander Sundström, Jonas Henniger, Tobias Andersson och Emil Ingman(mv).
Frånvarande. Anders Westin och Simon Johansson.

Falu BS släppte idag inte till lika många hörnor som mot Bollnäs GIF (då 20 hörnor) men vad hjälper det när Stålmännen visade på stor effektivitet. På första SAIK – hörnan i den femte minuten sköt Daniel Mossberg en boll mitt på mål som ändå hittade in bakom Patrik Hedberg. Strax där efter fick BS en hörna och Olle Sundin hade två chanser men boll ville inte in. Samme Sundin anfaller sedan från sin vänsterkant, han lyckades med allt men fick inte till något avslut. Istället skakade Daniel Berlin sig igenom ett stillastående BS – försvar med några kroppsfinter och satte dit 0-2.

Jämfört med senaste hemmamatchen mot Bollnäs hade Falun nu fler som deltog i anfallen och de såg mer trygga ut i sina handlingar. Efter dryga kvarten testade Erlandsson unge SAIK – målvakten Johan Wikgren med ett långskott, och sedan tog sig Tobbe Andersson in framför mål men hade inte något tryck i sitt avslut. Det var dock stålmännen som hade kontroll på matchen och speciellt Christoffer Edlund var ett ständigt hot. Ungefär 15 minuter efter 0-2 tog sig Mikael Nilsson upp på BS-högerkant och visade att även han har krut i bössan. Patrik Hedberg kunde inte hålla bollen och Sandviken hade skaffat sig en 0-3 ledning. I första halvlek kändes det som de flesta anfallen byggdes från halvorna och de offensiva yttermittfältarna var mindre delaktiga. Det kan ha berott på Sandvikens press som var relativt låg i första.

Båda lagen drabbades tråkigt nog av skador, Alexander Driagin skadade ögat och kunde inte fortsätta och lite senare fick BS Mathias Johansson känningar i ryggen och gick av. Där i mellan satte talangen Ted Haraldsson både ett fjärde och femte mål för sitt Sandviken. Det såg lite uppgivet ut i slutet av första halvlek och Kenneth sade efter matchen att han ångrade att de inte tog någon timeout i det skedet. Det kändes som BS gick till halvtidsvilan lite förtidigt och då blir man straffad av en måltjuv som Christoffer Edlund. Han satte 0-6 rätt upp i nättaket på hörna för att sedan sprinta ifrån BS – försvaret för att göra ytterligare ett.

Halvtidsresultat: 0-7

I andra halvlek började stålmännen i ett högt tempo och pressade tillbaka Masarna. Muhrén gör 0-8 efter bara någon minut. Pressen avtog något efter en stund och det blev mer fram och tillbaka. Linus Forslund snappade upp ett Wikgrens utkast och kunde nästan spräcka nollan på sin forna klubb. Det krävdes dock, som så många gånger förr en Johan Kruse för att det ska bli något mål. Han snodde åt sig bollen av en Sandviksförsvarare och rundade den lille Johan Wikgren och gjorde det första seriemålet för BS på Lugnet. Det var förövrigt ett snällt derby då första utvisningen kom efter 57 minuter.

Stålmännens målmaskin avstannade för en stund, i drygt 25 minuter. BS kommer återigen in i matchen och Spångberg var nöjd med lagets andra halvlek. Linus Forslund kom in mer i matchen och det är nog viktigt för att BS ska få det där lilla extra i offensiven. Det kom några chanser till men BS har fortsatt svårt att förvalta dem. Men även i andra tappade Falulaget i slutet och det rann iväg. Det blev tillslut 2-14 efter att Kruse gjort sitt andra mål för matchen på frislag.

Bästa spelare i BS tycker jag idag är Pär Bäckmans som kämpade på bra och tog kampen mot Daniel Berlin många gånger. Trots tvåsiffrigt menade Spångberg att de nådde några av sina små delmål och att de även idag lärde sig något nytt. Han trodde inte heller att skulle påverka den goda stämningen som råder inom laget. Det får vi hoppas för det finns ingen tid för dispyter när nästa match stundar redan på fredag.

Falu BS – Sandvikens AIK 2-14 (0-7)