2017-01-12 19:00

Celta Vigo - Valencia
2 - 1

Falu BS nära poäng på Tjustkulle

Två lag som har en tungstart på säsongen gemensamt möttes ikväll på Tjustkulle. Vetlanda BK och Falu BS höll jämna steg målmässigt matchen igenom. Hemmalaget var dock strået vassare och avgjorde med två snabba mål i slutminuterna.

Det hann bara gå två minuter av matchen innan BS fick en straff emot sig. Vetlanda förvaltade dock inte straffen och BS kunde andas ut för en stund. Hemmalaget tog istället ledningen efter cirka tio minuter genom talangen Tim Persson. BS kom tillbaka genom den alltid så trogne målskytten Johan Kruse som gjort mål i alla matcher utom en i årets Elitserie. Efter Kruses straffmål stod sig 1-1 halvleken ut.

Ungefär tolv minuter in i andra halvlek lyckades Vetlandas Patrik Gustafsson förvalta deras nionde hörna och gav sitt lag återigen ledningen. Efter det skapar Falun tre hörnor på kort stund uppföljt av ytterligare en straffmiss från Vetlandassida. BS fick sedan tre utvisningar inom loppet av sju minuter. Olle Sundin kvitterade dock på BS sjätte och sista hörna för matchen med dryga kvarten kvar.

2-2 och det kändes som BS vara nära att få med sig en viktigt poäng ikväll men Johan Löfstedt ville annat. Först gjorde han 3-2 på egenhand för att sedan passa Björn Einarsson till 4-2 och bara på några minuter hade Claessons mannar snott åt sig alla poängen i kvällens match . Mellan Vetlandas mål hade också Markus Hillukkala tagit sin tredje utvisning och fick därmed lindrigt matchstraff.

Vetlanda BK – Falu BS 4-2 (1-1)