2016-11-05 16:00

Port Vale - Stevenage
1 - 0

Historiskt bottennapp för Falu BS

Regnet föll på Lugnet när Falu BS tog emot Hammarby i seriens femte omgång. Patrik Nilsson och Hammarby visade ingen nåd och gjorde 2-17 på ett ihåligt och ett chanslöst Falu BS. En trist och rekordstor förlust hemma på Lugnet.

Det började redan efter två minuter när David Karlsson satte 0-1 från ett vänsterläge. Efter målet vaknade dock BS till och med en hög press kunde de skapa ett par chanser. Bästa läget kom i den 14:e minuten då Mathias Johansson fick till ett bra skott på en vänsterhörna, även returen gick ut till BS:are men bollen ville inte in. Stefan Erixon visade större effektivitet och gjorde 0-2 två efter elegant förarbete av Kalle Spjuth. BS försökte snacka ihop sig efter målet men spelet blev inte bättre. David Karlsson och David Elfving gör därefter trean och fyran tätt på varandra och det rutinerade Bajen hade dragit ifrån på Lugnet.

Målkungen Patrik Nilsson ville också han presentera sig på Lugnet innan pausen. Det gjorde han genom att vackert plocka ner Stefan Erixons lyra och samtidigt gå emellan två BS-försvarare för att sedan sätta dit 0-5 bakom en chanslös Patrik Hedberg. Regnet gjorde att isen blev dålig mot slutet i första halvlek. BS kunde dock inte få till ett lika strukturerat lyrspel som sina gäster.

Paus siffrorna 0-5, verkade inte Bajen vara nöjda med. Speciellt inte Patrik Nilsson som stänkte dit sexan bara 20:e sekunder in i andra. Skyttekungen visade ingen antydan till mättnad samtidigt som BS blev mer och mer ihåligt. När sedan Jonas Henniger får grovt matchstraff går proppen ut totalt. Med ytterligare fyra Nilsson-mål nådde BS-vraket tillslut botten på 2-17. Falu BS tröstmål gjordes av Olle Sundin och Johan Kruse.

Ännu en storförlust på Lugnet och 4-37 i målskillnad på de inledande hemmamatcherna svider rejält. Tillskillnad från SAIK – matchen fanns det inte mycket positivt att hämta ifrån den här tillställningen. Även Spångberg såg mer sammanbiten ut efter matchen och han var främst besviken på att de inte tog kampen ikväll. Orsaken till det trodde han låg i orutin och att de inte visste hur man skulle ta kampen. Hammarby var mer rutinerade och vann de flesta närkamperna samtidigt som BS-spelarna gick bort sig alltför ofta. Trots att Hammarbys tränare Stefan Karlsson var nöjd med segern var båda tränarna eniga om att dessa siffror inte är bra för någon.

Det börjar också bli färre alternativ om man vill haka på uppåt i tabellen då både Kungälv och Haparanda vann ikväll. Falun kan dock inte tänka på de utan måste nu blicka framåt och fortsätta jobba efter sina egna små mål.

Falu BS – Hammarby IF 2-17 (0-5)