Lagbanner
2017-01-11 19:00

Cordoba - Alcorcón

Inför IFK Vänersborg - Falu BS

Falu BS reser ner till Vänersborg för att ta nya tag efter debaclet senast mot Bajen. Det är två lag med tre raka förluster som ska göra upp om två väldigt viktiga poäng.

Efter den blytunga och generande förlusten mot Bajen i tisdags måste vi nu gå vidare . Hur? En attitydförändring hos spelarna behövdes, ansåg Falu BS sportansvarige Stefan Nykvist i en intervju med lokaltidningen Dalademokraten. Visst är det så att om BS ska ha en chans att hålla sig kvar och locka publik krävs det en krigarinsats i varje enskild match.
 
Nu står IFK Vänersborg på tur, ett lag med en saknad BS-bekanting, en hall och en blandad inledning på säsongen. Hemma i Arena Vänersborg har de i inlett med ett kryss mot Haparanda, en seger mot regerande mästarna och en derbyförlust mot suveränen Villa – Lidköping. Så någon riktig vinnarborg har den nya arenan ännu inte visats sig vara. Årets IFK Vänersborg ser dock starka ut med diverse nyförvärv samt att de imponerande delvis på försäsongen. De har bland annat lagt beslag på Micke Olsson som gjorde flest poäng (51 p.) för BS under fjolårssäsongen. Två andra spelare Masarna får se upp med är Viktor Weiselius som ofta slår lyrorna fram till den andre, Andreas Eriksson. 

Matchen är viktig för båda lagen. I dagsläget skiljer det tre poäng lagen emellan och Vänersborgarna har placerat sig tre platser före BS i tabellen. Båda lagen har en svag målproduktion, i de sex första omgångarna är BS målsämst med 12 mål och Vänersborg är delad tvåa med sina 19 mål. Den klena offensiven i Falun blir inte heller bättre av att Jonas Henniger är avstängd efter incidenten senast mot Hammarby. Förmodligen är också Tobias Andersson borta även denna omgång, efter sin fotledsskada som uppkom i en P18-match i lördags. 

Senast lagen möttes i Vänersborg blev det förlust med 7-2 efter spel i 3x30. Det lär inte behövas tre perioder imorgon och kanske kan de perfekta förhållandena stärka motivationen och lusten hos Falu BS som kommer från en snö- och en regnmatch. Det lär behövas motivation men kanske främst nytt självförtroende om de ska rå på Vänersborg imorgon. De får titta tillbaka på matchen mot Vetlanda där de i alla fall krigade och tog kampen på rätt sätt. 

I övrigt har Patrik Hedberg kommit med i utvecklingslandslaget och både Petter Björling och Tobias Andersson är uttagna till U-19 landslagets läger i Ale Arena. Härligt att se!!!

Max Persson2009-11-19 21:50:00
Author

Fler artiklar om Falu BS