Lagbanner
2016-08-09 20:45

Preston - Hartlepool

Inför Falu BS - Broberg/Söderhamn

Inför Falu BS - Broberg/Söderhamn

Falu BS ska imorgon göra ett nytt försök att plocka sina första pinnar hemma på Lugnet. Då behöver de besegra slutspelskandidaten Broberg/Söderhamn som ännu inte vunnit på bortaplan.

Regnet har fallit i Falun under dagen och isen på Lugnet såg ut att vara både sträv, blöt och mjuk. Dessa förhållanden gynnar nog varken Broberg eller Falun men kanske missgynnar det mest den redan så klena publiksiffran. Efter fyra raka förluster gör nu Falu BS ett nytt försök till att ta poäng. Gapet upp till kvalplatsen växer. Vetlanda som nu innehar 12:e placeringen i tabellen, fixade poäng senast mot Bollnäs GIF samt att de möter KVBS i nästa omgång. 

Gästande Broberg spelade så sent som i söndags en jämn match mot Sirius som inte avgjordes förrän i 89:e minuten då Stefan Larsson satte 6-5. Frågan är om de orkar ladda om efter denna kämpamatch i blötan, med bara en dags vila. Söderhamnslaget har också ett viktigt derby mot Bollnäs som väntar nu på fredag. 

Broberg är en slutspelskandidat och har mycket fart i sitt anfallsspel. Främst i spelare som Daniel Jonsson, Stefan Larsson samt några yngre förmågor. BS får se upp för kontringar och måste se till att få ihop laget defensivt. Broberg har inte lyckats vinna på bortaplan. De har dock stått för bra motstånd i deras tre svåra bortamatcher mot Bajen, VSK och Villa. Falu BS hemmaspel har ju å andra sidan inte lett till några poäng, så i det perspektivet är det två nollpoängare som mötts. 

Stefan Tranblom blir inte med efter att han, trist nog slagit upp sin knäskada i senaste matchen mot IFK Vänersborg. Mer positivt är att Linus Forslund blivit uttagen i U-landslaget och kanske kan det ge han lite extra fart under skenorna imorgon. 

Falu BS tre senaste:
Vetlanda BK – Falu BS 4-2
Falu BS – Hammarby 2-17
IFK Vänersborg – Falu BS 7-2 

Broberg/Söderhamns tre senaste:
Broberg/Söderhamn – Edsbyns IF 7-3
Villa – Lidköping BK – Broberg/Söderhamn 4-2
Broberg/Söderhamn – Sirius 6-5

Max Persson2009-11-23 21:37:00
Author

Fler artiklar om Falu BS