2016-08-09 20:45

Preston - Hartlepool
1 - 0

Falu BS var steget efter Broberg

Broberg som gästade Falun och Lugnet tog snabbt kommandot i matchen. Falun kom tillbaka men fick inte grepp om de snabb skrinnande Brobergarna som gick ifrån på nytt i andra. 3-6 efter 60 minuters spel blev till slut 5-6 men riktigt nära var aldrig BS.

Vädergudarna hade skärpt till sig inför kvällen och lagt regnet åt sidan. Skärpta från start var dock inte Falulaget då Broberg och Jonas Nygren alldeles för enkelt tog sig igenom och sprätte in 0-1. Gästerna fortsatte och den nyblivne landslagsspelaren Ted Bergström smällde in 0-2 på frislag, bara minuten efter. Skulle det börja rinna iväg nu ?

Efter den dåliga starten kom dock Falu BS in i matchen men Brobergarna kontrollerade spelet. De hade bra fart, ett vasst spel i djupled och det kändes som BS hade svårt att komma åt sina motståndare. I 19:e minuten fick Stefan Larsson grovtmatchstraff efter en händelse utanför spelet där Pär Bäckmans blev liggande. Undertecknade såg inte riktigt vad som hände men domaren tog sitt beslut och Broberg fick fortsätta undertaliga resten av matchen. Det påverkade helt klart matchbilden och någon minut senare dribblade, en till dagen pigg Petter Björling hela vägen fram och satte reduceringen.

Därefter fick BS tre utvisningar inom loppet av tre minuter. Detta gjorde att Falun fick backa hem och jakten på kvittering blev hämmad. Broberg hade chanser att gå ifrån men BS:arna kämpade och löste situationen på ett bra sätt.

Kvitteringen kom, på en lång högerhörna där Markus Hillukkala klippte till. En stund senare blev Kruse nästintill friställd av ett Hedberg-utkast men det ville sig inte för skarpskytten idag. Istället fastställde Brobergaren Per-Johan Wikström halvtidsresultatet till 2-3.

Bara någon minut in i andra halvlek gick Daniel Jonsson runt BS-försvaret och utökade Brobergsledningen till 2-4. Gästerna förde spelet i början av andra. Strax efter målet hade även Jonas Nygren en alldeles för smärtfri soloåkning som dock Hedberg kunde sätta stopp för till slut.

Jonas Henniger var tillbaka efter en matchs avstängning och i den 56:e minuten rundade han Dennis Wasberg i Brobergsmålet och satte dit en ny reducering för BS. Broberg ville dock inte släppa in BS i matchen utan punkterade den istället med två snabba mål.
Matchen stannade av efter målen, Falun tog timeout och kontakten kom. Då Hillukkala Återigen skickade in en hörna och BS hade nu en dryg kvart att jaga på. Imponerande av Hillukkala att smälla in två så viktiga hörnmål. Falun flyttade sedan fram folk och försökte trycka på och ett par chanser kom. BS fick in 5-6 igenom Anders Westin, men alldeles försent och Broberg var aldrig riktigt hotat.

Förutom redan nämnda Hillukkala gör, Petter Björling en riktigt bra första halvlek men försvann lite i andra. Patrik Hedberg gjorde flera kvalificerade räddningar och höll laget kvar i matchen när försvaret var alldeles för tamt. Linus Forslund bör också nämnas, han driver upp mycket boll i hög fart men blir oftast stående med för få alternativ i sista tredjedelen.

Falu BS – Broberg/Söderhamn 5-6(2-3)