Lagbanner
2015-11-16 20:45

Irland - Bosnien & Hercegovina

Inför Falu BS - Edsbyns IF

Inför Falu BS - Edsbyns IF

Imorgon, fredag drabbar Falun och Edsbyn samman på Lugnet. Edsbyn likt Falun kommer från en förlust match, så det kommer verkligen osa revanschlust från båda håll. Pär Bäckmans vet dock vilket recept som behövs för att rå på sin gamla klubb ”Det kommer att krävas krig, hjärta och inställning”.

Efter den knappa förlusten mot Broberg i tisdags har BS nu fyra poäng upp till kvalplats där både Kungälv och Haparanda står på sex poäng. En poäng ovanför den duon hittar vi morgondagens motstånd, Edsbyn. Lite förvånande är det att fjolårets finalist lag just nu är utanför slutspel. 
På de senaste fyra matcherna har de tre förluster och en vinst, jag vet inte när det inträffade senast för Byn. De har även en tung skada på Daniel Liw samt att måltjuven Jonas Edling stod över senast mot Villa på grund av en förkylning. Frågan är om Falun får sota för bottennappet i Lidköping eller ifall Byn är lite skakis. Det blir också ett kärt återbesök för Micke Jernberg som var starkt bidragande ifjol när BS gick upp. Jernberg har dock blivit avtagen halvplatsen i Edsbyn och fått sparsamt med speltid i inledningen av säsongen. 

Tidigare möten
Falun var till Byn under försäsongen och fick då stryk med 8-3 i Dina Arena. När lagen möttes på Lugnet för två säsonger sedan blev det förlust med 7-13 och bortamötet samma säsong slutade 13-3. Man får gå ett par säsonger bakåt för att hitta BS senaste seger mot Edsbyn. Det var innan Edsbyns guldålder i november säsongen 02/03 då Falun vann hemma med 7-6. 

Läget i laget

Kapten Tranblom fortsätter rehabträningen men förmodligen är Tobias Andersson tillbaka imorgon efter sin fotskada. Emil Ingman som även stod över senaste matchen blir även borta nu på grund av ett skadat finger. Därmed tar 16-årige Henrik Lövstrand plats på bänken som backup till Patrik Hedberg. 

Tre senaste
Falu BS – Broberg/Söderhamn 5-6
IFK Vänersborg – Falu BS 7-2
Falu BS – Hammarby IF 2-17

Villa-Lidköping – Edsbyns IF 7-0
Edsbyns IF – HaparandaTornio Bandy 9-4
Edsbyns IF – Västerås SK 3-6 

Införsnack med Pär Bäckmans
Falun har ju två spelare och en tränare som spelat med motståndarna tidigare i karriären. Alexander Sundström har gått bandygymnasiet i Edsbyn och tränaren Anders Gunnarsson har byn som modersklubb samt kämpen Pär Bäckmans. Den sistnämnde Pär Bäckmans passade jag på att ta ett litet snack med. 

Hur har din inledning på säsongen varit?
- Jag har fått byta lite positioner men det har funkat relativt bra, men det känns alltid tungt när man förlorar. Det är ju framförallt viktigt att laget går bra.
Du har ju som sagt både spelat back och lite mittfältare vart trivs du bäst?
- Jag blev omskolad till försvarare när jag kom till Falun förra säsongen, tidigare har jag spelat defensiv mittfältare. Nu har jag fått flyttat upp på mittfältet ibland, det är helt okej att spela där med, även om jag helst spelar i försvaret. De bästa spelarna ska spela, om jag då får spela på mittfältet går det lika bra, för jag gillar ju att åka skridskor.
Vad tar ni med er från föregående match?
- Vi skapade en del chanser utöver de fem målen. Tidigare matcher har vi haft svårt att komma till avslut. I tisdags hade vi ju minst tre i ramen. Så jag tycker det går framåt offensivt, vi har mer folk i anfallen samt att vi börjat sätta några hörnor.
Vad ska ni försöka förbättra till imorgon?
- Vi möter ju ett revanschsuget lag, det kommer behövas samma krigande. Nu vet vi vad som krävs för att hålla dessa lag utanför oss, så de inte spelar” i oss”. Det kommer att krävas krig, hjärta och inställning. Edsbyn brukar vilja ha mycket boll och spelar tålmodigt, så vi måste visa samma tålamod i vår defensiv och sedan försöka kontra.
Vad tycker du om årets upplaga av Edsbyn?
- De ser inte alls lika starka ut, de har ju tappat några spelare och är inte lika vass. Men det är ju fortfarande ett riktigt bra lag när de väl får det att stämma.
Till sist, skall de bli kul att möta modersklubben?
- Alltid kul att möta gamla klubbar, speciellt dem kanske. Det är tredje gången jag möter Edsbyn och jag har förlorat alla, men jag hoppas på ändring imorgon. Men det viktigaste är att vi gör en riktigt bra match.
 
Vi önskar Pär och Falu BS lycka till!

Max Persson2009-11-26 18:18:00
Author

Fler artiklar om Falu BS