2015-11-16 20:45

Irland - Bosnien & Hercegovina
2 - 0

Ny Faluförlust efter dålig start

Falun och Edsbyn var först ut på fredags kvällen. Gästerna var inte blyga att stiga utan tog kommandot direkt. 0-4 efter tio minuter gav slutresultatet(1-5) 3-9. BS samtliga mål gjordes av Linus Forslund.

Falu BS hade gjort några justeringar, då de satt upp slitvargen Anders Westin på topp och flyttat ut Kruse på en kant. Simon Johansson startade på mitten och Emanuel Sundqvist började nu på bänken. Den något mer defensiva uppställning hjälpte dock föga när en Edsbynspelare blev friställd från en lyra redan i tredje minuten. Patrik Hedberg hindrade första läget men returen som hamnade hos Mattias Hammarström kunde han inte stoppa. Samme Mattias var även framme och stötte in 0-2, efter att Jocke Hedqvist avlossade ett skott från BS-vänsterkant. Edsbyn fick en onödigt bra start precis som Broberg fick i tisdags.
Till skillnad från Brobergsmatchen kom inte BS tillbaka utan Edsbyn gjorde även 0-3, detta efter en slarvhörna och en ny retur som Martin Söderberg förvaltade. 0-4 kom också bara minuten efter då en frispelad Robin Ehn petade in bollen mellan benen på Hedberg. Det hade bara gått nio minuter och redan hade gästerna tagit ett stadigt grepp om denna tidiga fredagsmatch.

Byn var fokuserat i försvaret och styrde ut Falun som inte kom någon vart med sitt eget spel. Efter 0-4 blev det också avslaget. Edsbyn kontrollerade matchen som ett italienskt storlag i fotboll kunde göra för ett par år sedan. Ett bevis på Faluns svårigheter att ta sig fram är väl att första hörnan inte kom förrän i 37 minuten. Ingen utdelning då heller och istället gjorde Jonas Edling 0-5 efter fint väggspel med Daniel Skarps. BS ville dock inte gå mållös ifrån halvleken och Linus Forslund kunde göra sitt första mål för säsongen efter lite slarv i Edsbynförsvaret. BS gick framåt lite mer efter målet och Petter Björling hade en rajd, likt föregående match med ett avslut i stolpen.

Några minuter in andra fixade Jonas Edling en straff för gästerna då han tog sig in från BS-högerkant. Jocke Hedqvist smackade upp straffen och vi hade ställningen 1-6. Efter det hade Byn mycket boll men matchen stod still. BS hade fortsatt inga chanser fram till att Petter Björling helt plötsligt hittade Linus Forslund med en längre boll. Linus Forslund tog ner och knackade distinkt in 2-6 bakom Anders Svensson.

Robin Ehn gjorde sedan två mål med tio minuters mellanrum för sitt Edsbyn. Därefter gör Linus Forslund sitt tredje mål för matchen. Detta efter att han snappat upp Patrik Hedbergs långa utkast som inte Edsbyförsvaret kunde slå bort på tennis. Gästerna ville dock ha sista ordet i denna match och det fick man igenom Daniel Skarps på en hörna.

Sammanfattningsvis var detta en relativt trist tillställning, vilket det kan bli när ena laget är
alltför bra. Edsbyn tog ju kommandot direkt och det utan kreatörer som Daniel Liw och unge Simon Jansson. Individuellt i Falu BS gör Patrik Hedberg en bra match då han motar flera bra Edsbyn chanser. Positivt också att det lossnade för Linus Forslund som gjorde sina första baljor för säsongen. Kul också att se unge Tobias Andersson vara tillbaka på isen. Både han och den jämnåriga lagkamraten Petter Björling tar för sig på planen och vill vara delaktiga i spelet.

Falu BS – Edsbyns IF 3-9(1-5)