Lagbanner
2016-11-05 13:00

Crawley Town - Bristol Rovers

Inför Villa-Lidköping BK- Falu BS

Inför Villa-Lidköping BK- Falu BS

Falu BS inleder december månad med att åka ner till Lidköping för att möta serietvåan Villa. Efter sex raka förluster ställs alltså Spångbergs mannar inför ännu en svettig uppgift.

Efter sex raka BS-förluster och möten mot Bajen, SAIK och Byn tycker man att motståndet borde börja lätta snart. I den 10:e omgången blir det dock helt tvärtom och BS ställs mot Villa-Lidköping, årets utropstecken med bara en förlust. Flera storheter har på senare tid fått kapitulera på Lidköpings Isstadion och Villa har varit obesegrade fram till senaste omgången mot Sirius. Då det blev en 6-2 förlust på Studenternas men hemma har de endast vinster och när Falun imorgon tar bussresan ner till Lidköping står de inför ett riktigt svettigt uppdrag. Falun har dock inget att förlora och kan utan press koncentrera sig på sitt eget spel. För att inte åka på en ny mina, måste BS främst se upp för trion, Jesper Bryngelsson, Johan och Daniel Andersson som är med bland de tio bästa poängplockarna i Elitserien. 

Vi får hoppas på en ljusning för Falun i mörka december, men de inleder alltså med hårdast möjliga motstånd. Efter den här matchen har de i alla fall avverkat de längsta resorna söderut, då de redan mött Kungälv, Katrineholm, Vetlanda och Vänersborg. Nu i december står Falun inför tre dubbelmöten mot Villa, Haparanda och Sirius. Det är tuffa matcher men det krävs poäng nu för att kunna hänga på. Det känns med andra ord som att december blir en ödesmättad månad för BS. 

Tidigare möten
När BS senast var i Elitserien, blev det förlust både borta och hemma mot Villa med 6-3 respektive 4-8. Falun besegrade Villa senast, i åttondelsfinal säsongen 2005/06 genom att spela 4-4 på Lugnet och sedan vinna i Lidköping med 3-5. 

Läget i laget
Tobias Andersson var ju tillbaka senast och jag tror Emil Ingman borde vara återställd från sin fingerskada. Så det största frågetecknet ligger kring Stefan Tranblom, om inte influensan eller förkylningar har härjat i helgen. 

Tre senaste
Falu BS – Edsbyns IF 3-9
Falu BS – Broberg/Söderhamn 5-6
IFK Vänersborg – Falu BS 7-2

IK Sirius – Villa – Lidköping BK 6-2
Villa – Lidköping BK – Edsbyns IF 7-0
Villa – Lidköping BK – Broberg/Söderhamn 4-2


Max Persson2009-11-30 18:20:00
Author

Fler artiklar om Falu BS