Lagbanner
2016-11-05 13:00

Crawley Town - Bristol Rovers
1 - 1

Ett steg framåt trots klar BS-förlust

Det blev som väntat tufft när BS gästade Villa-Lidköping på Isstadion. 4-0 i paus blev klara 7-0 till slut men enligt Spångberg fanns det ändå mycket positivt att hämta bakom siffrorna. ”Helt klart ett steg framåt”

Likt flera av hemmamatcherna fick nu Falun en dåligstart på bortaplan. På Villas tredje hörna satte Patrik Hellman 1-0 efter knappt åtta minuters spel. Kanske var det den stora hemmapubliken på 2035 som skrämde BS-spelarna då 2-0 kom bara några minuter senare. Villa trummade på och trean kom efter 17 minuter – Spångberg tog timeout.
- Vi kom inte in i det vi hade pratat om, vi blev stötande som i tidigare matcher men efter snacket blev det bättre. 

BS fick också slut på Villas trummande, för en stund. Enligt Spångberg gör killarna det riktigt bra både i defensiven och offensiven, trots slutresultatet.
- I mina ögon sätt, jobbade vi rätt mot Villa idag. Vi skapade lägen, vi kunde ställa om och kontra samt att alla är med hemåt i defensiven. Även om Villa-spelarna kanske tyckte det var lugnt så efter våra senaste matcher såg det helt klart bättre ut nu. 

Landslagsspelaren Daniel Andersson fastställde dock halvtidsresultatet till 4-0 med sitt andra mål för matchen. I inledningen av andra skapade Falun ett par hörnor samt att Kruse missade en straff. Hemmalaget fick två utvisningar efter drygt 55 minuters spel och BS gjorde ett försök att trycka på.
- Vi blir lite övermodiga när de har två utvisningar. Vi försöker trycka på men då blir man straffad av skridsko- och anfallsskickliga lag som Villa. 

Det var främst Daniel Andersson som straffade BS denna kväll. Detta gjorde han genom att sätta 5-0 för att sedan fastställa slutresultatet i matchen med sin fjärde fullträff.
Spångberg var dock helt klart nöjd med matchen och menade på att det kanske var säsongens bästa.
- Vi har flera lägen och på våra 11:a hörnor borde vi kunnat förvalta någon, då vi har en i ribban och en i hjälmen på en försvarare. Villa sätter ju tre hörnor av åtta möjliga och det är vi inte heller riktigt nöjda med. Det är i alla fall synd om killarna att vi inte får göra några mål idag men det här var helt klart ett steg framåt efter de senaste matcherna. 

Förutom en bra laginsats där alla gjorde jobbet hemåt, så tyckte Kenneth att Stefan Tranblom var riktigt bra i sin comeback.
- Efter 10-15 minuter då han kommit in matchen, gör Stefan det riktigt bra. Han plockar ner alla långbollar och gör ett utmärkt jobb på sin liberoposition.

Villa – Lidköping BK – Falu BS 7-0(4-0)
Publik
2032
Domare
Team Kristiansson
Hörnor
8-11
Utvisningar
Falu BS:
Pär Bäckmans 10 min, Olle Sundin 10 min.
Villa-Lidköpings BK: Patrik Hellman 10 min, Daniel Skoog 10 min, Peter Karlsson 5 min.
Målen:
1-0 Patrik Hellman (Hörna)
2-0 Mattias Nilsson
3-0 Daniel Andersson
4-0 Daniel Andersson
2nd
5-0 Daniel Andersson
6-0 Jesper Bryngelson
7-0 Daniel Andersson (Hörna)

Max Persson2009-12-01 23:33:00
Author

Fler artiklar om Falu BS