Lagbanner

-

Inför Falu BS - IK Sirius

Inför Falu BS - IK Sirius

IK Sirius väntar för Falu BS efter det korta landslagsuppehållet. Förutom kampen om två viktiga pinnar blir detta en stenhård familjebatalj mellan Sundin bröderna. En fight Faluns Olle Sundin såg fram emot när vi tog ett snack med honom inför matchen.

Ny match på Lugnet efter en bortaförlust mot Villa-Lidköping och ett kortare landslagsuppehåll. I elfte omgången ställs BS mot fjolårets stora överraskning IK Sirius. I år är de rent logiskt inte längre någon överraskning. De känns fortsatt stabila och efter en vinglig inledning har de visat styrkebesked senaste två omgångarna med segrar mot VSK och dittills obesegrade Villa. Falun ligger oförändrat kvar på sin 13:e plats samtidigt som gästerna ligger placerad på slutspelsplats i en kvartett med elva poängare.

Gästerna
Sirius har som sagt tagit flera tunga skalper på Studenternas men på bortais har de endast mäktat med att ta en poäng. De har dock gästat svåra lag så som Bajen, SAIK, Broberg och Bollnäs. Samma fyra lag som besegrat BS på Lugnet.
Uppsalalaget har sina bästa poängplockare i speldirigenten Andreas Eskhult och nyförvärvet Christian Mickelsson som stått för 14 poäng vardera. I Sirius hittar vi också två gamla BS:are i from av Pierre Roos och Erik Sundin som är storebror till BS egna Olle Sundin.

Läget i laget
I BS-lägret verkar alla vara friska och krya, Patrik Hedberg, Linus Forslund, Tobbe Andersson och Petter Björling vilade gårdagens träning efter helgens landslagsspel.

Tidigare möten
Falun har på 2000-talet gått från klara segrar till jämna och målsnåla matcher mot Sirius. Säsongen 07/08, senast då lagen möttes, vann BS på studenternas med 1-2 men fick sedan stryk på Lugnet med just 1-2. Säsongen före det vann BS båda matcherna först med 5-4 hemma och uppföljt av 1-2 på finalarenan. Vi får hoppas på en jämn match även imorgon fast några fler mål än det gångbara resultatet 1-2 får det gärna bli.


Tre senaste
Villa – Lidköping BK – Falu BS 7-0
Falu BS – Edsbyns IF 3-9
Falu BS – Broberg/Söderhamn 5-6

IK Sirius – Villa – Lidköping BK 6-2
IK Sirius – Västerås SK 5-0
Broberg/Söderhamn – IK Sirius 6-5


Försnack med Olle Sundin

Detta är din debutsäsong i elitserien hur tycker du det gått för dig individuellt?
Jag är nöjd, hittills med tanke på att det just är min debutsäsong. Det har gått hyfsat bra överlag och det är ju på den här nivån jag vill fortsätta spela. Jag skulle kunnat gjort några fler mål på mina chanser men har inte haft rätta skärpan, kanske det är sånt som kommer med tiden.

Har det varit en välbehövlig vila, vad har ni jobbat på under uppehållet?
Ja, hela november har varit väldigt intensivt med mycket matcher, så uppehållet kom helt klart rätt i tiden. Under uppehållet har vi passat på att köra lite hårdare träning, då vi annars bara hinner med återhämtningsträningar mellan matcherna. Vi har också byggt vidare på förra insatsen mot Villa där vi själva tyckte vi gjorde en bra match även om siffrorna blev stora.

Ni har haft dåliga starter i flera hemmamatcher, vad tror du det beror på?
Ja du… har inget riktigt bra svar på det. Vill ju visa upp oss från vår bästa sida på Lugnet men det har vi ju inte alls lyckats med, vi vill nog lite för mycket. Självklart är det svårt att ta poäng med tre bollar i baken redan efter en kvart, så det måste vi bättra oss på med början redan imorgon.

Har ni försökt ändrat något i förberedelserna?
Nej, de har vi inte gjort. Vi kör på med samma förberedelser som vi jämt gjort i stort sett, det är snarare något mentalt som låser sig.

Ska det bli kul att möta storebror Erik?
Ja absolut, det ska bli skoj. Vi har ju mötts en gång tidigare i kvalet till Elitserien, när han spelade i BS och jag i Selånger. Men det var bra längesen, lite mer speciellt nu när båda är i Elitserien. Sen kommer vi ju säkerligen stöta på varandra en hel del under matchen då han spelar högermittfältare och jag på vänsterhalven, så det kommer att bli skoj.

Vad vet ni om Sirius?
Har ju hänt mycket där de senaste säsongerna. De är ett bolltryggt lag, spelar med mycket tålamod både med och utan boll. De är kanske främst ett riktigt starkt hemmalag, lite sämre borta men förutom plumpen mot SAIK så har de sett stabila ut i år tycker jag. Om får vi det att funka imorgon kan det nog ändå bli en jämn match.


Lycka till Olle och Falu BS!!!

Max Persson2009-12-08 18:29:00
Author

Fler artiklar om Falu BS