-
-

Falu BS orkade inte hela vägen mot Sirius

Falu BS höll jämna steg med Sirius denna kväll på Lugnet. Efter en målsnål första halvlek forsatte andra halvan på samma sätt, tills Sirius fick utdelning på sin press efter 66 spelade minuter. BS hade dock 2-3 och ny kontakt med fem minuter kvar men gästerna hade även de en växel till och vann med 2-5.

Roland Fager hade knappt hunnit blåsa igång matchen innan Sirius och Lars Fall tagit ledningen på en högerhörna. Ny mardrömstart? Ny storförlust? Nej, ett mål från gästerna fick räcka innan Johan Kruse kunde kvittera genom att klippa dit en vänsterhörna som första skytt. Viktigt för BS som satt noll av sina elva hörnor i Lidköping. Nyttigt också att Kruse hittade målet igen efter tre mållösa matcher.

För att stoppa Sirius Andreas Eskhult krävs något extra, Spångberg hade tänkt till och satt Bäckmans som ett klistermärke på speldirigenten från start. Men det uppmärksammades av Fager och emellan målen fick han en tillsägelse och BS en lagvarning.

Efter 1-1 fick Sirius två utvisningar och BS hade chansen att koppla greppet om tillställningen. De kom upp något bättre i banan och höll i bollen men då Henniger drog på sig en onödig utvisning i den 12:e minuten, blev det mer Sirius igen. Uppsalalaget började skapa lägen men Falu BS klart bäste spelare för kvällen Patrik Hedberg stoppade allt likt en mur. Framåt hände det inte så mycket, Linus Forslund fick dock ett jätteläge framför Säleby i Siriusmålet, men skärpan fanns inte där då.

Första halvlek hade ett relativt lågt tempo där Sirius ägde som väntat mycket boll men krånglade till det lite för mycket mot BS som backade hem. Tack vare Patrik Hedbergs storspel höll sig 1-1 halvleken ut. En poäng i paus, något som inte hänt på hemmaplan än i år.

Det var lite spänning på Lugnet när andra halvlek drog igång och BS-laget såg koncentrerat ut. Det blev också fortsatt jämnt målmässigt men Sirius tryckte tillbaka Falulaget mer och mer. Sirius skapade fler hörnor och Hedberg fick jobba allt hårdare för att hålla rent runt sig. BS stack upp ibland men det blev en alltmer sällsynt företeelse. Bästa chansen hade nog Tobias Andersson när han testade på volley mitt i straffområdet.

I den 66:e minuten bröt dock Sirius den timmes långa måltorkan och detta gjorde den gamle Falu BS spelaren Erik Sundin. Sirius fortsatte sedan att trycka på och tvingade Spångberg till en timeout. Det blev dock inte bättre därefter, och 1-3 kom när måltjuven Christian Mickelsson rundade ett stillastående BS-försvar och knackade dit bollen bakom en chanslös Hedberg.

Men BS ville ha match igen och efter ett fint förspel av Linus Forslund kunde Kruse fippla in reduceringen. Olle Sundin syntes nog mest av bröderna Sundin i första men i andra halvlek visade storebror vem som är äldst. Detta gjorde han igenom att punktera matchen bara minuten efter BS reducering.

2-5 fastställdes sedan efter att Christian Mickelsson förvaltat en straff i den 90:e minuten. BS gör en bra match och tar kliv framåt i sitt spel, men de orkar inte stå emot Sirius i 90 minuter denna kväll. Det fanns lägen att göra flera mål men å andra sidan hade Falun en storspelande målvakt längst bak som höll BS kvar i matchen.

Falu BS – Sirius 2-5(1-1)