Lagbanner
2017-01-06 02:00

USA - Kanada

Inför Falu BS - HaparandaTornio: första slaget

Inför Falu BS - HaparandaTornio: första slaget

Ny tung förlust senast mot Sirius, positivt att BS stod upp och gör en bra insats på Lugnets hemmais. Nu väntar ett ödestiget dubbelmöte mot en annan nykomling, HaparandaTornio. Första slaget sker på Lugnet och om Falu BS vill lämna sin 13:e plats är två poäng imorgon nästintill ett måste.


Läget i laget
Falu BS hade alla tillgängliga i senaste matchen och om inte några oväntade sjukdomar dykt senaste dagarna är det samma som gäller imorgon.

Gästerna
Tillskillnad från sina nykomlingskollegor BS och Katrineholm, har gränslaget HaprandaTornio stört sina motståndare i nästan alla matcher. De har överraskat många och även på bortaplan har de ställt till det för många lag. Bästa poängplockarna har de i nyförvärvet Peter Stock och finske anfallaren Mikko Rytkönen, de har gjort 11 p vardera. HT är en ung klubb men det har ändå flera spelare med lång rutin. De får dock klara sig utan liberon Markus Hiukka i nästkommande match då han drog på sig grovt matchstraff och avstängning mot Vetlanda.

Tidigare möten
Falu BS är ett av få lag i Elitserien som mött HT innan den här säsongen. I fjol hann de mötas hela fyra gånger och då stod Falu BS endast som vinnare i en match, då på bortaplan. Senaste mötet på Lugnet slutade 2-6 till HT, då var dock Falu BS redan klar för Elitserien samtidigt som HT behövde vinna. 

Tre senaste

Falu BS – IK Sirius 2-5
Villa-Lidköping BK – Falu BS 7-0
Falu BS – Edsbyns IF 3-9 

HaparandaTornio – Hammarby IF 3-5
HaparandaTornio – Vetlanda BK 4-4
HaparandaTornio – Sandviken AIK 5-8

Max Persson2009-12-12 16:00:00
Author

Fler artiklar om Falu BS