2017-01-06 02:00

USA - Kanada
5 - 4

Klar Falu BS förlust i första fighten mot HT

I första mötet av två på kort tid mellan nykomlingarna Falu BS och HaparandaTornio, började det med en klar förlust för BS på Lugnet. 1-6 i halvtid till gränslaget och matchen var redan då avgjord. Trots att masarna spelade upp sig i andra halvlek kunde de inte hota sina motståndare och matchen slutade 3-9.

Falu BS höll tätt första kvarten på Lugnet men sedan hittade gästerna målet. 0-1 kom igenom Marko Miinala i den 17:e minuten. Fyra minuter senare smällde finske skyttekungen Mikko Rytkönen in en hörna. De långväga gästerna fortsatte att trumma på och efter Peter Noréns 0-3 och Rytkönens andra, hade Falu BS en lång uppförsbacke att bestiga. Finske landslagshalven Antti Ekman förlängde sedan backen ytterligare med sitt 0-5 mål i den 34:e minuten.

Spångberg tog timeout efter HT:s målkavalkad men även veteranen Igor Zolotarev ville vara med i protokollet och därmed var också matchen punkterad. BS fick in en reducering igenom defensivmittfältaren Mathias Johansson i slutminuterna av första.

BS fick också starta målskyttet i andra när Anders Westin på pass av Olle Sundin gjorde 2-6. Men någon spänning ville inte bortalaget bjuda på, speciellt inte Antti Ekman som klämde in sitt andra mål på en hörna. Lagen turades sedan om att hitta målet och Falun kom på så sätt aldrig närmare sina motståndare.

Förlust i denna måste-match och i veckan har också klubben meddelat att de återigen inte kommer att kunna betala ut löner till sina spelare i december. En dålig likviditet ligger bakom detta men förhoppningsvis skjuts det bara fram en månad, då det väntas ljusna något på den ekonomiska fronten. Nu måste BS hålla ihop och lämna klubbens problem hemma när de reser upp till returmötet borta mot HaparandaTornio på onsdag.

För övrigt, matchen filmades och någon form av highlights kommer förmodligen att läggas upp på nätet under veckan.

Falu BS – HaparandaTornio 3-9 (1-6)