Lagbanner

-

Inför HaparandaTornio - Falu BS

Inför HaparandaTornio - Falu BS

Falu BS lämnar Falun och den nylagda snön för att åka på säsongens längsta borta resa. Serien har på något sätt vänt och BS står nu inför rond två i dubbelmötet med HaparandaTornio. Efter en klar 3-9 förlust på Lugnet, känns det som en blytung uppgift att försöka rubba det finsksvenska laget på bortais.

HT visade på Lugnet att de inte vill vara med i bottenstriden och söndagens seger gör att de nu har närmare uppåt än neråt. Falu BS får därmed än färre alternativ att hänga med samtidigt som förlustraden bara blir längre. Vi kan förmodligen inte heller hoppas på någon julklapp i form av nyförvärv medtanke på den ekonomiska situationen. Det blir snarare så att de får se över sitt eget hus för att behålla alla spelare. 


HaparandaTornio
På Akelius Cape East Arena har HT än så länge mäktat med en två-två-två serie i sina sex hemmamatcher. Två förluster mot SAIK och Bajen, två kryss mot Vetlanda och Bollnäs samt två vinster mot Kungälv och KVBS. Imorgon är också HT:s rutinerade libero Markus Hiukka återigen spelklar efter en avstängning. 

För övrigt, har HT en kampanj inför morgondagens match där företag och privatpersoner får bidra med 100 kr per gjorda mål på Falun, så förmodligen blir det fullt ös framåt på hemmalaget imorgon. Matchen är också tidigare lagd till klockan sex. Detta på grund av att många hört av sig och frågat ifall man kan tidigare lägga matcherna, då klockan går en timme före i Finland.

Tidigare möten
Falu BS mötte HT på bortais två gånger under fjolårssäsongen inom loppet av två dagar. Först i sista omgången av allsvenskan och sedan i kvalet till Elitserien. BS vann första matchen med 3-4 och blev därmed klar för kvalet, men väl i kvalet blev det förlust med 2-0. 

Tre senaste
Falu BS – HaparandaTornio 3-9
Falu BS – IK Sirius 2-5
Villa-Lidköping BK – Falu BS 7-0

Falu BS – HaparandaTornio 3-9
HaparandaTornio – Hammarby IF 3-5
HaparandaTornio – Vetlanda BK 4-4


Lägesrapport i laget
Alla finns med på bussen som lämnade Falun idag. Håller de sig friska på vägen dit så har BS fullt lag imorgon. 

Tre frågor
Jag ringde upp Spångberg på bussen och på en knagglig linje fick han svara på några snabba frågor inför matchen. 

Ni reste till Haparanda redan i fjol, vad är viktigt att tänka på för att kunna prestera när man reser så här långt?
Det är viktigt att man sover bra, annars är det som en vanlig match, inget konstigt. Det är hem resan och matcherna efter som brukar vara i fara men nu blir det uppehåll fram till annandagen efter detta, så det är skönt. 

Hur går surret i laget, finns det revanschlust och självförtroende i laget efter senaste förlusten?
Hög revanschlust finns det, absolut! Grabbarna var besvikna efteråt, på hur HT får göra sina mål på oss men också på våra missade lägen. Självförtroendet, har ju såklart också fått sig sina slängar. Det är nog inte förlusterna i sig tror jag utan snarare situationerna i matcherna som sätter sig i skallen på spelarna, så som de missade chanserna. 

Förväntar du dig en liknande matchbild där uppe som i senaste matchen? Vad behöver ni förändra?
Kan tänka mig att det blir en liknande matchbild som senast, möjligt att de stressar oss ännu mer. De har vi erfarenhet från förut att HT tycker om att möta oss väldigt högt upp på planen. Det vi vill förbättra är helt klart målskyttet. Vi behöver göra fler mål, tre mål räcker inte långt i en bandymatch. Vi måste göra minst 5-6 stycken för att ha en chans samtidigt som vi måste vara tätare bakåt, så enkelt är det.
Lycka till BS!!!

Max Persson2009-12-15 18:48:00
Author

Fler artiklar om Falu BS