-
-

Falu BS chanslösa mot HT i returen

Falu BS fick det som väntat väldigt tufft uppe i Haparanda. Gränslaget radade upp hörnor och styrde matchen från början. Slutresultatet skrevs till 8-1 efter bland annat fyra mål av Mikko Rytkönen. Nu är Falu BS hopplöst efter i årets elitserie då även IFK Kungälv vann ikväll.

Inte nog med att det är långt till Haparanda, det är kallt också. Den tidigarelagda matchen fick spelas under 3x30 på grund av kyla. HT verkade dock trivas i kölden och Mikko Rytkönen gav sitt lag ledningen i den 8:e minuten. Det skulle bli mycket Rytkönen denna kväll och det var även han som gjorde 2-0 efter en hörnvariant.

Enligt radion var det bara HT första trettio, där BS endast kom upp i slutminuterarna då hemmalaget tappat koncentrationen för en stund. Andra perioden var tydligen jämnare men det bjöds inte på någon större bandyunderhållning. Peter Stock gjorde 3-0 men sedan var det stopp i målproduktionen från båda håll, perioden ut. Synd det för HaparandaTornios del, som fick drygt 9000 kronor per mål av sina sponsorer.

Fler mål skulle det dock bli i sista perioden. Antti Ekman avgjorde matchen helt med sitt 4-0 mål på straff i den 65:e minuten. Sedan fick HT all utdelning på en och samma gång, då de gjorde fyra mål på drygt åtta minuter. Falun och Linus Forslund fick dock äran att stänga tillställningen med ett tröst mål i den 87:e minuten. 8-1 blev det alltså och medtanke på HT:s enorma hörnproduktion ska nog BS vara glada att det stannade där.

Resan hem blir nog än längre för Falun då det finns mycket att fundera på. Extra tungt blev det också när IFK Kungälv gick och vann mot Sirius hemma på Skarpe Nord. Det var väl bara en tidsfråga innan IFK Kungälv skulle ta fler poäng, då de är  väldigt starka hemma. Därmed utökades avståndet ner till Falun som nu har hela sex pinnar upp till kvalplats. Nu blir det i alla fall ett välbehövligt avbrott i matchandet och om inte BS får några poäng av tomten kommer det en ny chans mot Sirius på annandagen.