Lagbanner
Inför IK Sirius - Falu BS
Kan Olle Sundin rubba brorsans Sirius på annandagen?

Inför IK Sirius - Falu BS

Falu BS och IK Sirius får slita sig från julfirandet, likt hela Bandy – Sverige för att bjuda på bandyfest. Falu BS är i stort behov av poäng för att hänga med. Men Studenternas är kanske inte rätt plats att leta på, då Sirius inte har ett enda poängtapp där i år.

När lagen möttes på Lugnet, tidigare i år var det 1-1 i drygt en timme efter två tidiga mål. Därefter gick Sirius ifrån efter två mål vardera av Christian Mickelsson och Erik Sundin. Matchen slutade 2-5, och BS var tillbakatryckta långa stunder men stod upp bra i försvarsspelet och höll matchen vid liv. Bäst var kanske Patrik Hedberg och visst krävs det en ny stormatch av honom ifall BS ska ha en chans på finalarenan. 

Sedan lagen möttes på Lugnet, har Falu BS fallit tillbaka på ruta ett, efter att ha förlorat tungt i dubbelmötet mot nykomlingen HaparandaTornio. Sirius har hunnit med tre matcher och förutom en vinst respektive förlust mot Kungälv har de även besegrat HT i en jämn hemmamatch. 

Med halva serien spelad ligger Sirius nu på en fjärdeplats med 17 poäng samtidigt som Falu BS är lämnade i botten med endast 2 pinnar. Hoppet upp till IFK Kungälv är nu sex poäng och det måste hända något snarast möjligt ifall ljuset inte ska släckas helt. Men som sagt är Sirius helt utan poängtapp på Studenternas och därmed seriens bästa hemmalag. Efter halva säsongen vet vi att det kommer att krävas under för att Falu BS ska fixa poäng på annandagen, men är det någon gång vi får tro på under är det väl vid jul… 

Bästa poängplockare
Falu BS
Johan Kruse 12 mål 4 pass
Linus Forslund 4 mål 4 pass

IK Sirius
Andreas Eskhult 10 mål 9 pass
Christian Mickelsson 16 mål 3 pass

Tre senaste 
HaparandaTornio – Falu BS 8-1
Falu BS – HaparandaTornio 3-9
Falu BS – IK Sirius 2-5 

IK Sirius – HaparandaTornio 3-2
IFK Kungälv – IK Sirius 6-3
IK Sirius – IFK Kungälv 6-2

Max Persson2009-12-24 19:03:00
Author

Fler artiklar om Falu BS