Falu BS kunde inte hota Sirius hemmasvit

Sirius kunde ta sin åttonde raka seger på Studenternas mot Falu BS efter en stark öppning. BS spelade upp sig eftersom men kunde aldrig hota Sirius ledningen i det stökiga vädret. Matchen slutade 7-4(5-1)

Enligt UNT.se såg BS förvirrat och vilset ut i inledningen. En matchbild vi känner igen, och Christian Mickelsson utnyttjande stunden och satte 1-0 till hemmalaget. Sirius kaptenen och gamle BS:aren Pierre Roos följde upp med klämma in tvåan sex minuter senare.

Fixstjärnan Andreas Eskhult passade sedan fram Erik Sundin för att därefter själv göra 4-0.
Falu BS tog timeout och Sirius målkavalkad slutade upp. Linus Forslund fixade också en reducering på pass av Olle Sundin 25 minuter in i matchen. Enligt Upsala Nya Tidning hade Johan Säleby dessförinnan stått för ett par rejäla räddningar. Men det var hemmalaget som skulle få sista ordet i första halvlek när Mikael Jacobsson gjorde 5-1 på tilläggstid.

Sirius började målskyttet tidigt i andra halvlek genom Mattias Wiberg. Linus Forslund gjorde därefter sitt andra mål för matchen, sjätte för säsongen och kanske sitt sista för klubben(?), då det ryktas om att han är på väg att lämna för Bollnäs. Måltjuven Christian Mickelsson replikerade direkt på pass från Lars Fall och vi hade ställningen 6-2. Tre minuter senare reducerade BS återigen denna gång igenom Jonas Henniger. Efter fyra mål på dubbelt så många minuter tappade båda lagen skärpan på det dåliga underlaget. Drygt en halvtimme senare kunde dock Emanuel Sundqvist bryta torkan för att fastställa slutresultatet till 7-4.