Lagbanner
2016-11-15 20:45

Coventry - Morecambe

Inför Falu BS - Villa-Lidköping BK
Linus Forslund lämnar Falu BS och botten för ett skadedrabbat Bollnäs GIF som satsar mot slutspel.

Inför Falu BS - Villa-Lidköping BK

Sista matchen för året och kanske är det sista chansen att hänga på för Falu BS del. Vi kan också konstatera att Linus Forslund spelat sin sista match för BS då han lämnar för Bollnäs GIF.

Det har ryktas om spelarflykt från Falu BS som bekant har svårt att betala ut lönerna. Bollnäs GIF med Sören Persson v di rodret har varit på jakt efter spelare när skadorna kommit för hälsingeklubben. Under de senaste veckorna har det ryktas om att Linus Forslund varit aktuell för Bollnäs. Idag blev alltså ryktena verklighet, Forslund lämnar BS med omedelbar verkan och förhandlingarna har tydligen gått snabbt då Forslund varit villig att flytta samtidigt som BS inte kunnat förhindra saken. Ett stort avbräck i en redan tunn BS-offensiv. Linus har plockat näst mest poäng i BS-laget och stått för lite blandade insatser, kanske på grund av att han ofta varit alldeles för ensam. Vi får i alla fall tacka Linus för hans tid i klubben och lycka till framöver!

Det skulle vara en riktig nyårsraket ifall Falu BS kunde kämpa ner serietvåan Villa – Lidköping på Lugnet i morgon. Falu BS gjorde en bra match senast lagen möttes enligt tränare Spångberg, men fick ändå rygga tillbaka med hela 7-0. Sedan har det varit det lite upp och ner för BS utan att ha lämnat förlustsidan. 

Till matchen imorgon gör Falu BS i samarbete med innebandylaget IBK Falun ett försök till en heldag med aktiviteter. Positivt att det händer något och det vore trevlig ifall det skulle trilla in någon extra slant i BS kassa, och kanske kan Idol-Ola tända BS:arna lite extra imorgon. Hoppas Faluborna vågar sig ut imorgon för Falu BS behöver verkligen lite flyt både på och utanför planen nu. 

Gästerna
Villa har överraskat många i år och var länge obesegrade i Elitserien. Några poängtapp har det blivit på senare tid men det följer sig väl helt naturligt under denna härligt ovissa bandysäsong. Får dock Villa ha sin supertrio med Andersson, Andersson och Bryngelson intakt, är de väldigt svårslagna. Så oavsett vad BS hittar på får vi i alla fall njuta av spelare i världsklass. 

Villa invigde senast nya Sparbanken Arena, med seger mot Kungälv och frågan är hur motiverade Villa är att byta en ny superarena och en 4425 stor publik, mot Lugnet med ett publiksnitt på 615 personer och till råga på allt ser du ut att kunna bli riktigt kallt imorgon. Ifall det blir så att Villa glider in på Lugnet på bara en skridsko så vill jag se ett heltänt och rättinställt Falu BS redo för fight. 

Vi önskar Falu BS ett gott slut!

Tre senaste
Villa – Lidköping BK – IFK Kungälv 9-3
Västerås SK – Villa Lidköping BK 10-7
Villa Lidköping BK – Bollnäs GIF 2-2 

Falu BS – HaparandaTornio 3-9
HaparandaTornio – Falu BS 8-1
IK Sirius – Falu BS 7-4 

Tre bästa poängplockarna
Villa – Lidköping BK
Johan Andersson 17 mål, 15 pass
Daniel Andersson 26 mål, 4 pass
Jesper Bryngelson 21 mål, 3 pass 

Falu BS
Johan Kruse 12 mål, 4 pass
Linus Forslund 6 mål,4 pass
Olle Sundin 2 mål, 5 pass

Max Persson2009-12-29 17:54:00
Author

Fler artiklar om Falu BS