Lagbanner
2016-08-09 20:45

Southend - Gillingham

Inför Edsbyns IF - Falu BS
Kan Bäckmans få revansch på sin moderklubb imorgon efter 3-9 på Lugnet?

Inför Edsbyns IF - Falu BS

Inställt mot Villa på grund av stark kyla, trist för Falu BS med tanke på arrangemanget runtomkring. Klubben har varken flyt på eller utanför banan för tillfället. Imorgon lär det dock bli bandy spelat, men på bortaplan, i Edsbyn och Dina Arena.

Nu blir det alltså hårt motstånd direkt när det nya året tar vid. Edsbyn som avgjorde tidigt mot Falu BS i senaste mötet. Redan efter nio minuter stod det 0-4 på resultattavlan i en relativt trist match där Edsbyn kontrollerade händelserna till fullo. Det blev till sist 3-9 efter tre mål av Forslund. Några mål från hans klubba lär det inte bli imorgon men i övrigt ska nog alla i truppen vara redo för spel. 

Det ska bli intressant och se hur offensiven förändrats nu när Linus lämnat. Förhoppningsvis är det andra som tar ansvar och blir mer drivande framåt. Förmodar också att de plockar tillbaka antingen Alexander Sundström eller Simon Johansson som båda spelar med Karlsbyheden i och med samarbetsavtalet klubbarna emellan. Alexander Sundström gjorde tre mål för Karlsbyheden idag mot Forsbacka när de vann med 6-5. Jag tror att han kan spela med BS imorgon ifall det skulle behövas. Detta eftersom det är noll karensdagar när en spelare ska återvända till huvudförening. Mer oklart ifall Simon Johansson spelade med Karlsbyheden idag eller om han laddade för spel imorgon med BS i Edsbyn.

Motståndarna
Edsbyn har gått uppåt formmässigt den senaste tiden men föll pladask i senaste omgången. Till Falu BS stora besvikelse, besegrades Edsbyn av Kungälv – knall på Skarpe Nord i onsdags och gapet upp till Kungälv är nu åtta poäng för BS. Edsbyn har än så länge nio vinster, ett kryss och fem förluster och ligger för tillfället trea i en haltande tabell. Av förlusterna har fyra kommit på bortais och endast en, mot Västerås, kommit hemma. 

Edsbyn har ju under sin guldperiod varit väldigt starka hemma i sin borg och förlusterna där är inte speciellt många till antalet (ingen mot BS). Efter en urladdning så som Edsbyn mäktade med i derbyt mot Bollnäs, brukar ofta en förlust dyka upp därefter. Men tveksamt om byalaget släpper till ännu en gång, och på hemmais. Men enligt lokaltidningen Ljusnan är det i alla fall flera frågetecken i Edsbylägret, speciellt då i försvarslinjen. Trion Peter Törnberg, Fredrik Åström och Daniel Välitalo är alla osäkra för spel och lägg där till spelfördelaren Daniel Liw. Kanske kan det bli lite svajigare för hemmalaget och att BS bjuds på lite ytor. Då är det bara att tacka å bocka och köra till matchuret stannar för att se vart man hamnar.

Tre senaste
IK Sirius – Falu BS 7-4
HaparandaTornio – Falu BS 8-1
Falu BS – HaparandaTornio 3-9 

IFK Kungälv – Edsbyns IF 4-3
Edsbyns IF – Bollnäs GIF 5-2
KVBS – Edsbyns IF 4-8

Tre bästa poängplockarna
Falu BS
Johan Kruse 12 mål, 4 pass
Linus Forslund 6 mål,4 pass
Olle Sundin 2 mål, 5 pass
Edsbyns IF
Joakim Hedqvist 25 mål, 12 pass
Hans Andersson 4 mål, 17 pass
Jonas Edling 15 mål, 4 pass

Max Persson2010-01-02 18:42:00
Author

Fler artiklar om Falu BS