2016-08-09 20:45

Southend - Gillingham
1 - 3

Falu BS utan chans i Dina Arena

Falu BS kunde inte rå på fjolårets SM-finalist, Edsbyn i Dina Arena. Det var hemmalaget för hela slanten och halvtidresultatet 6-0 blev till slut 9-1 i en seg och tempofattigmatch.

Falu BS hade gjort några förändringar sen sist jag såg dem, U-19 landslagsspelarna Tobbe och Petter hade flyttat upp som spets, respektive offensivmittfältare. Mathias Johansson hade gått ner från mittfältet till en högerhalvsposition. Även Alexander Sundström fanns med i dagens Falu BS samt att Simon Johansson gick in istället för Erlandsson som var febersjuk.

Edsbyn började som väntat med mycket boll och BS fick backa hem och koncentrera sig på styrningen. Till en början kom BS upp ibland med små uppstick. Senast stod det 0-4 till byn efter nio minuter, nu kunde BS hålla undan i 10 minuter sedan sprack det. Mattias Hammarström smällde in 1-0 från en vänsterposition på pass från gamle BS:aren Micke Jernberg.

Ju längre halvleken går ju mindre tillåts Falun komma upp och BS-försvaret krymper och krymper. Hemmalaget ökar tempo, spelar runt och hittar igenom ibland men oftast stod Patrik Hedberg i vägen. Björling har ett läge när han tar sig igenom och får till ett avslut som dock bara resulterade i en hörna. BS skapade en del bra chanser matchen igenom men skärpan fanns som bekant inte där. Istället slog Hans Andersson en lång passning igenom BS-försvaret och Hammarström behövde nästan bara sätta dit klubban för att göra sitt andra mål för matchen.

Tio minuter efter tvåan gjorde sedan Hans Andersson 3-0 på en högerhörna och Edsbyn hade skaffat sig ett klart grepp om matchen. Därefter gick Markus Hillukalla ut och Simon Johansson fick börja vikariera som högerback. Sedan small det igen när Robin Ehn kom igenom på fin framspelning och BS gick verkligen på grund i slutet av första. För i slut minuterna innan paus, kunde även Jocke Hedqvist smälla in 5-0 och sedan runda en utrusande Hedberg för att spela fram Simon Jansson som fick svårt att missa med öppet mål. Jämfört med senast, gjorde nu Edsbyn fyra mål de tio sista minuterna istället för de tio första, tror inte något av dem är att föredra faktiskt.

Första halvlek var relativt tempofattig och loj men det kunde tydligen bli mer avslaget. Andra halvlek tappade hemmalaget fart och initiativ samtidigt som BS inte hade kraft att flytta upp. Målmässigt fick dock Falu BS första ordet, och det var minst sagt vackert. Olle Sundin solokörde på egenhand igenom Edsbynförsvaret och placerade in reduceringen bakom en chanslös Anders Svensson.

Därefter hände det inte så mycket, Edsbyn skapade en del målchanser samt hörnor och Hedberg fick göra några svettiga räddningar. I den 69:e minuten mäktade han med en jätte räddning på Jonas Edlings skott men på returen fick han ingen hjälp och Hammarström gjorde 7-1. Byn gör sedan två ytterligare mål och fjortonde förlusten för säsongen, första för i år, var därmed fastställd till 9-1.

I BS gör, ny uttagna U19-VM-spelarna, Tobbe Andersson och Petter Björling en pigg första halvlek där de jobbar hårt i defensiven men också försöker framåt och uträttar en del. Olle Sundin körde också en hel del och gjorde det bra, det är nog viktig framöver nu när Linus är borta. Veteranen Johan Kruse som gått ner lite i banan gör också en del bra grejor och håller i bollen när det stormar som mest. Men bäst var nog, som så många förr, Patrik Hedberg i BS-målet.

Edsbyns IF – Falu BS 9-1(6-0)