Lagbanner

-

Inför Falu BS - Västerås SK

Falu BS har på grund av kyla enbart spela på borta plan de tre senaste omgångarna. Nu försöker man igen, det finns dock en risk att kylan sätter stopp ännu en gång. Blir det match står i så fall Västerås SK för motståndet som i sin tur kommer från tre raka hemma vinster.

Svenska mästarna kommer på besök till Lugnet, ett sent första möte lagen emellan. Men det verkar vara en sådan omgång där alla lag möter en motståndare som de inte tidigare har spelat mot, trots att mer än halva serien är avklarad. Frågan är ju om det blir match över huvudtaget då det enligt rapporter blir väldigt kallt imorgon. Matchen är på grund av kylan redan tidigarelagd till 13.15 men ett sista beslut tas på onsdags morgonen om det går att genomföra matchen.  

Villa-matchen som blev inställd ska nu äga rum på måndag den 11:e, därmed blir det ganska tufft matchande framöver jämfört med den senaste tiden. Den 6:e VSK(hemma), 9:e Broberg (borta), 11:e Villa (hemma), 14:e Vänersborg (hemma) och sen den 16:e (SAIK borta). 

Falu BS kan ta med sig styrningsarbete från Edsbynmatchen, vilket man gör bra under långa stunder. Frågan är hur det är ställt med Hillukkalas rygg, som skulle undersökas under måndagen, samt Jacob Erlandsson som var febersjuk senast. Utan båda dessa försvarsspelare blir det glest bakåt. Enligt Falu BS officiella hemsida står även Olle Sundin och Simon Johansson över dagens träning för att vara redo till imorgon. 

Tidigare möten
Det prestigefylldaste mötet lagen emellan i modern tid måste väl vara SM-finalen -99. En jämn final som slutade 3-2 till ”mesta mästarnas” favör. Därefter har väl VSK stannat i toppen samtidigt som Falun sakta har fallit tillbaka. Men senast lagen möttes på Lugnet i Elitserien, 07/08, blev det 3-3 och poäng för BS. 

Gästerna
Svenska mästarna har väl varit lite upp och ner under första delen av säsongen. VSK har dock gjort tvåsiffrigt i de tre senaste matcherna, som alla spelats hemma i ABB Arena. Tre raka hemma matcher eftersom deras möte mot Bollnäs blev inställt den 30:e. VSK är tunga att möta och blandningen av rutin och unga talanger är gör dem väldigt svårslagna när de vill. 

Tre senaste
Edsbyns IF – Falu BS 9-1
IK Sirius – Falu BS 7-4
HaparandaTornio – Falu BS 

Västerås SK – IFK Kungälv 10-2
Västerås SK – KVBS 16-5
Västerås SK – Villa – Lidköping BK 10-7 

Tre bästa poängplockarna
Västerås SK
Jonas Nilsson 23 mål, 5 pass
Tobias Holmberg 10 mål, 13 pass
Michael Carlsson 11 mål, 5 pass 

Falu BS
Johan Kruse 12 mål, 4 pass
Linus Forslund 6 mål,4 pass
Olle Sundin 3 mål, 5 pass

Max Persson2010-01-05 16:05:00
Author

Fler artiklar om Falu BS