Lagbanner
2016-12-03 16:00

Shrewsbury - Fleetwood

Inför Broberg/Söderhamn - Falu BS

BS åker på sin fjärde raka borta match, resan går mot kusten och Hällåsen, där väntar Broberg/Söderhamn. En riktigt svår bortakamp mot ett lag som tagit sig upp på slutspelsplats och förmodligen är väldigt mån om att behålla den.

Inställt även mot VSK och nu har Falun spelat tre matcher sedan mitten av december och det är väl inte optimalt på något sätt. Kylan hämmar också träning och trycker ihop ett redan tajt spelschema. Det är väl bara att konstatera att det kommer bli väldigt mycket bandy framöver. 

5-6 förlust på Lugnet i november
När lagen möttes på Lugnet i slutet av november, kunde BS störa Broberg tillviss del. Mycket tackvare ett tidigt grovt matchstraff på Stefan Larsson. Trots en man mer kom inte BS åt sina gulsvarta motståndare och jag minns att Spångberg var mäkta besviken efteråt. Men det är väl så, att bra lag tar sig ur en sådan situation likasom de sämre inte kan vara effektiva och förvalta situationen. Noterbart också att försäsongsmatchen lagen emellan i Göransson Arena slutade 5-6 till Broberg. 

Tidigare möten på Hällåsen
Säsongen 07/08 fick Falun vända hem från Söderhamn och Hällåsen med en 8-4 förlust. Det var senaste gången Falun spelade där, senast det blev vinst var året före, då BS vann med 3-2. 

Broberg/Söderhamn
Västkustlaget har gjort en bra säsong än så länge och säkerligen överraskat än och annan. Kontringsstarka Broberg har tagit flera tunga skalper hemma på Hällåsen samtidigt som förlusterna ofta varit knappa. På hemmais har de endast tappat poäng två gånger, en förlust mot Vänersborg 6-7 och sedan 1-1 mot Vetlanda. 

Bästa poängplockare
Falu BS
Johan Kruse 12 mål, 4 pass
Linus Forslund 6 mål,4 pass
Olle Sundin 3 mål, 5 pass 

Broberg/Söderhamn
Ted Bergström 23 mål, 6 pass
Jonas Nygren 12 mål, 9 pass
Stefan Larsson 17 mål, 2 pass

Tre senaste
Edsbyns IF – Falu BS 9-1
IK Sirius – Falu BS 7-4
HaparandaTornio – Falu BS 8-1 

IFK Kungälv – Broberg/Söderhamn 2-4
Broberg/Söderhamn – Bollnäs GIF 5-2
KVBS – Broberg/Söderhamn 1-3

Max Persson2010-01-08 15:54:00
Author

Fler artiklar om Falu BS